עוגת שכבות גבינה ושוקולד
שילוב של שתי עוגות עשירות ונהדרות שביחד יוצרות תענוג מושלם: עוגת שוקולד עסיסית עם ליקר וממרח שוקולד, ועוגת גבינה מועשרת גם היא בשוקולד. מתכון נהדר ופשוט שגונב את ההצגה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת השוקולד:
3 ביצים
150 גרם סוכר
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה מומסת
120 גרם שמנת חמוצה או יוגורט 7 אחוז
150 גרם קמח תופח (או 142 גרם קמח רגיל ו-8 גרם אבקת אפייה)
25 גרם קקאו
להרכבה:
חצי כוס קוניאק
ממרח שוקולד אגוזים
לעוגת הגבינה:
150 גרם חלמון
קילו גבינה 5 אחוז
2 שמנת חמוצה
200 גרם סוכר
40 גרם פודינג וניל
35 גרם קמח תפוח אדמה
50 גרם קורנפלור
30 גרם קמח תופח
290 גרם חלבון
ממרח שוקולד אגוזים
120 גרם שוקולד מריר, מומס ומצונן
לרוטב העוגה:
2 שמנת חמוצה
100 גרם אבקת סוכר
160 גרם שברי אגוזים מסוכרים
אופן ההכנה:
1 מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את השוקולד המומס. מוסיפים חמאה מומסת ויוגורט.
2 בקערה נפרדות מערבבים את הקמח והקקאו. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים. יוצקים לתבנית שכבה בגובה ס"מ וחצי ואופים 15 דקות ב-170 מעלות.
3 מרטיבים את עוגת השוקולד בליקר ומורחים ממרח שוקולד.
4 עוגת הגבינה: מקציפים באטיות את החלמונים עם הגבינה ושמנת חמוצה. מוסיפים את כל החומרים היבשים בהדרגה.
5 מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב ומקפלים לתוך התערובת. ומחלקים את הבלילה לשלוש קערות שוות.
6 קערה אחת משאירים כמו שהיא, לקערה השנייה מוסיפים 30 גרם ממרח שוקולד אגוזים ולקערה השלישית מוסיפים את השוקולד המומס.
7 יוצקים לתבנית האפייה של השכבה הראשונה את הבלילות לפי הסדר, ואופים 10 דקות עם אדים ב-205 מעלות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 50 דקות.
8 הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר ושופכים על העוגה. מפזרים אגוזים מסוכרים ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי מתמודדי התכנית.