אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת מוס דובדבן וקסיס

עוגת הגמר של עידן בבייק אוף היא עוגת מוס עם שילוב טעמים קלאסי של שוקולד ודובדבן. אם אתם אוהבים את השילוב הזה, קחו לכם פרוייקט לסוף השבוע

עידן שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 07/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדקואז:

150 גרם חלבונים

100 גרם סוכר

150 גרם אבקת סוכר

140 גרם אבקת שקדים

לקרמו פטל וליצ'י

5 גרם ג'לטין

30 מ"ל מים

150 גרם מחית פטל

150 גרם מחית ליצ׳י

170 גרם ביצים

110 גרם סוכר

70 גרם חמאה

לקונפי פטל וליצ'י

150 גרם מחית פטל

100 גרם מחית ליצ׳י

8 גרם פקטין

25 גרם סוכר

למוס ורדים:

11 גרם ג'לטין

50 מ"ל מים

1000 מ"ל שמנת

500 גרם שוקולד לבן

מי ורדים לפי הטעם

לריסוס:

400 גרם שוקולד לבן

400 גרם חמאת קקאו

צבע מאכל אדום

צבע מאכל ורוד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הדקואז: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מקפלים פנימה אבקת סוכר ואבקת שקדים ולאפות ברינג עגול כ-20-22 דקות.

3 מכינים קרמו ליצ'י פטל: משרים את הג'לטין במים ל-10 דקות. בסיר קטן מבשלים את מחיות הפטל והליצ'י עם הביצים, הסוכר והחמאה עד ל-82 מעלות. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד שהוא נמס ומעבירים לרינג עגול. מקפיאים.

4 מכינים קונפי פטל וליצ'י: מבשלים בסיר את הפטל, הליצ'י, הפקטין והסוכר עד לרתיחה. מעביר לרינג עגול קטן יותר מהעוגה ומקפיאים.

5 מכינים מוס ורדים: מערבבים את הג'לטין עם המים ומשרים ל-10 דקות. מביאים לרתיחה 400 מ"ל מהשמנת ושופכים על השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה יחד עם הג'לטין ומי הורדים. מקררים.

6.  מקציפים לקצפת את שאר השמנת ומקפלים לתערובת המקוררת. מעבירים לרינג עגול ומקפיאים.

7.  מכינים את הריסוס: ממיסים יחד את שוקולד הלבן, חמאת הקקאו וצבעי המאכל. מקררים ל-35 מעלות.

8 מרכיבים את העוגה: מסדרים את כל השכבות אחת על השניה, חוץ מהקונפי. מרססים את כל העוגה בצורה אחידה ומניחים את הקונפי מעליה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.