עוגת מוס דובדבן וקסיס
עוגת הגמר של עידן בבייק אוף היא עוגת מוס עם שילוב טעמים קלאסי של שוקולד ודובדבן. אם אתם אוהבים את השילוב הזה, קחו לכם פרוייקט לסוף השבוע
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לדקואז:
150 גרם חלבונים
100 גרם סוכר
150 גרם אבקת סוכר
140 גרם אבקת שקדים
לקרמו פטל וליצ'י
5 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים
150 גרם מחית פטל
150 גרם מחית ליצ׳י
170 גרם ביצים
110 גרם סוכר
70 גרם חמאה
לקונפי פטל וליצ'י
150 גרם מחית פטל
100 גרם מחית ליצ׳י
8 גרם פקטין
25 גרם סוכר
למוס ורדים:
11 גרם ג'לטין
50 מ"ל מים
1000 מ"ל שמנת
500 גרם שוקולד לבן
מי ורדים לפי הטעם
לריסוס:
400 גרם שוקולד לבן
400 גרם חמאת קקאו
צבע מאכל אדום
צבע מאכל ורוד
אופן ההכנה:
1 מכינים את הדקואז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מקפלים פנימה אבקת סוכר ואבקת שקדים ולאפות ברינג עגול כ-20-22 דקות.
3 מכינים קרמו ליצ'י פטל: משרים את הג'לטין במים ל-10 דקות. בסיר קטן מבשלים את מחיות הפטל והליצ'י עם הביצים, הסוכר והחמאה עד ל-82 מעלות. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד שהוא נמס ומעבירים לרינג עגול. מקפיאים.
4 מכינים קונפי פטל וליצ'י: מבשלים בסיר את הפטל, הליצ'י, הפקטין והסוכר עד לרתיחה. מעביר לרינג עגול קטן יותר מהעוגה ומקפיאים.
5 מכינים מוס ורדים: מערבבים את הג'לטין עם המים ומשרים ל-10 דקות. מביאים לרתיחה 400 מ"ל מהשמנת ושופכים על השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה יחד עם הג'לטין ומי הורדים. מקררים.
6. מקציפים לקצפת את שאר השמנת ומקפלים לתערובת המקוררת. מעבירים לרינג עגול ומקפיאים.
7. מכינים את הריסוס: ממיסים יחד את שוקולד הלבן, חמאת הקקאו וצבעי המאכל. מקררים ל-35 מעלות.
8 מרכיבים את העוגה: מסדרים את כל השכבות אחת על השניה, חוץ מהקונפי. מרססים את כל העוגה בצורה אחידה ומניחים את הקונפי מעליה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.