בורקס כנאפה
בורקס טורקי אמיתי של אלירן ראובן מבייק אוף, במילוי גבינות ועם בצק טורקי פריך בטירוף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 קילו קמח
כף מלח
570 מ"ל מים
40 מ"ל שמן
חצי ליטר שמן להשריית הבצק
למלית:
70 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות
50 גרם גבינה לבנה
70 גרם גבינת עיזים
1 ביצה
קורט מלח
לסחוג:
4 פלפלים חריפים
2 שיני שום
חופן גדול של כוסברה
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד שהבצק רך ולא דביק.
2 מוציאים מהקערה את הבצק ויוצרים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי טניס בערך. מועכים אותם מעט לצורת דיסקית. ממלאים קערה בשמן ומניחים בו את דסקיות הבצק לחצי שעה.
3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם הביצה והמלח לתערובת אחידה.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק מאוד, כמעט שקוף. מניחים בתבנית גדולה חצי מכמות העלים אחד על השני. מורחים מעל את המלית. מניחים מעל המלית את שאר העלים.
6 אופים עד שהבורקסים מזהיבים, כ-20-30 דקות. פורסים לריבועים.
7 מכינים את הסחוג: מניחים את כל הירקות במעבד מזון וטוחנים לקרם.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.