טארטלטים מסטיק שוקולד בננה
השילוש הקדוש של שנות השמונים העליזות נכנס לטארטלט אחד קטן אבל מתוחכם: קלתית שוקולד עם קרם שוקולד עשיר, גנאש של מסטיק בזוקה ורוד מעל, ואת הכל סוגר קרם בננה צהוב ומשגע. תכינו, יהיה דיסקו
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית שוקולד:
320 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות קקאו
200 גרם חמאה, בקוביות
1 חלמון
למלית שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף קקאו
1 ביצה
לגנאש בזוקה:
125 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1 קופסה בזוקה ג'ולים
לקרם בננה:
2 בננות, בשלות
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מעט צבע מאכל צהוב
אופן ההכנה:
1 קלתית: במערבל חשמלי עם וו גיטרה או במעבד מזון, מערבבים קמח, אבקת סוכר וקקאו. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. מאחדים לכדור בצק ומעבירים לקירור למשך חצי שעה לפחות.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק דק, ומרפדים רינגים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים להקפאה לרבע שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ממלאים את הקלתיות בניילון נצמד או בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 15 דקות באפייה עיוורת, מסירים את משקולות האפייה ואופים 5 דקות נוספות. מצננים.
3 גנאש בזוקה: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים לקערה ובה השוקולד הלבן, מניחים לשבת לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. ממיסים במיקרוגל את המסטיקים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצרים לתוך הגנאש ומערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק, וממלאים כל קלתית בצק בקרם.
4 לקרם בננה: טוחנים את הבננות בבלנדר מוט למחית חלקה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם פודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את מחית הבננות ומעט צבע מאכל צהוב ומקפלים לקרם חלק. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים מעל לגנאש.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים