אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

עוגת היער השחור

תמיד חלמתם להכין את עוגת היער השחור, קלאסיקה של שוקולד ודובדבנים שלא מפספסת? אז הנה מתכון נהדר לעוגה עשירה וחגיגית, עם גנאש שוקולד, דובדבני אמרנה וקצפת לקישוט. מושלמת ואל-זמנית

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 10/04/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

4 ביצים מופרדות

5 גרם מלח

140 גרם סוכר

כפית ממרח וניל

100 גרם קמח

50גרם קקאו

8 גרם אבקת אפייה

לדובדבנים:

חצי צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים

כף שטוחה קורנפלור

50 מ"ל ליקר דובדבנים (קירש)

לסירופ:

חצי כוס ממי הדובדבנים

4כפות ליקר קירש (60 מ"ל)

למילוי (גנאש מוקצף):

500 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד מריר

לציפוי וקישוט:

500 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

4 כפות אבקת סוכר

כפית וניל גרגרים

קישוטים:

300 גרם שוקולד מריר

15 דובדבני אמרנה יפים או חצי סלסלה דובדבנים טריים

אופן ההכנה:

1 הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים חלבונים ומלח עד להיווצרות קצף לבנבן. תוך כדי ההקצפה מוסיפים סוכר בהדרגתיות וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב וגמיש.

2 בקערה אחרת טורפים חלמונים יחד עם וניל. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבון תוך כדי ערבול איטי עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות. יוצקים לרינג בקוטר 20 ס"מ. אופים כ-45 דקות.

3 מצננים כלילה במקרר או כשעה בהקפאה, ופורסים לשלוש פרוסות שוות. מיישרים.

4 דובדבנים: מסננים את הדובדבנים ושומרים חצי מהסירופ להרטבת העוגה. מערבבים את יתרת הסירופ עם קורנפלור ומביאים לרתיחה עד שמסמיך. מצננים ומוסיפים דובדבנים וקירש.

5 סירופ: מערבבים את החומרים ושומרים להברשת שכבות העוגה.

6 גנאש מוקצף: מביאים לרתיחה 300 מ"ל מהשמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מניחים לדקה ואז טורפים עד לקבלת בלילה אחידה של גנאש. מקררים את התערובת בשוק פריז. מוסיפים את 200 המ"ל הנותרים של השמנת ומקציפים במיקסר עד לקבלת גנאש מוקצף. יש להימנע מהקצפת יתר.

7 ציפוי: מקציפים שמנת עם אבקת הסוכר ומוסיפים וניל.

8 קישוט: מטמפררים שוקולד, מורחים מיד לשכבה דקה על שיש ומגרדים לקבלת שבבים בצורת רעפים.

9 הרכבה: מניחים שכבה של טורט, מרטיבים בסירופ, מזלפים כמחצית מכמות הגנאש המוקצף ומיישרים. מפזרים מחצית מהדובדבנים ומכסים בשכבת טורט נוספת. וחוזרים על הפעולה וסוגרים בשכבה שלישית של טורט. מברישים את הטורט השלישי בסירופ ומעל מקשטים בקצפת ומזלפים "רוזטות" (שושנות קצפת). מניחים דובדבן על כל רוזטה. לבסוף מקשטים בקישוטי שוקולד בצורת רעפים ("קראקים").

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים