עוגת סברינה מודרנית
כולם אומרים לנו להתקדם עם רוח התקופה, אבל מה לעשות שכשזה מגיע לסברינה - פשוט לא בא לנו? הקינוח הנוסטלגי האהוב עלינו מקבל טוויסט מודרני אבל שומר על הטעמים המוכרים והנפלאים עם קרם פטיסייר וקרם דובדבנים
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
420 גרם קמח
כף שמרים יבשים
4 ביצים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה, מומסת
כוס חלב
קורט מלח
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
תמצית וניל ורום
לקרם פטיסייר וניל:
500 מ"ל חלב
120 גרם סוכר
מחית או תמצית וניל
4 חלמונים
50 גרם קורנפלור
לקרם דובדבנים:
2 כוסות דובדבני אמרנה
2 כפות סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח ושמרים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים, סוכר, חמאה וחלב, ולבסוף את המלח. מעבדים כ-3 דקות, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-50 מעלות לרבע שעה עד הכפלת הנפח.
2 מעבירים ל-3 תבניות משומנת ומחכים שוב להכפלת הנפח.
3 אופים ב-190 מעלות כרבע שעה.
4 מכינים סירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר עד להמסת הסוכר.
5 לפטיסייר וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר ותמצית וניל. בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם קורנפלור. משווים טמפרטורות, מסננים את החלמונים ומבשלים את כל התערובת עד להסמכה.
6 לקרם הדובדבן: מרסקים דובדבנים עם סוכר בבלנדר מוט. מקפלים לתוך השמנת המוקצפת.
7 הרכבה: מברישים תחתית של סברינה בהרבה רוטב חם. מזלפים מסגרת עגולה של קרם דובדבן, ובפנים מזלפים קרם פטיסייר. ככה מרכיבים את כל השכבות. אם רוצים, מצפים בקרם מ-2 חבילות שמנת וקופסת אינסטנט פודינג.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.