אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

עוגת סברינה מודרנית

כולם אומרים לנו להתקדם עם רוח התקופה, אבל מה לעשות שכשזה מגיע לסברינה - פשוט לא בא לנו? הקינוח הנוסטלגי האהוב עלינו מקבל טוויסט מודרני אבל שומר על הטעמים המוכרים והנפלאים עם קרם פטיסייר וקרם דובדבנים

ליאן בן ברוך ושירן מתתיהו | בייק אוף ישראל | פורסם 10/04/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

420 גרם קמח

כף שמרים יבשים

4 ביצים

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה, מומסת

כוס חלב

קורט מלח

לסירופ:

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

תמצית וניל ורום

לקרם פטיסייר וניל:

500 מ"ל חלב

120 גרם סוכר

מחית או תמצית וניל

4 חלמונים

50 גרם קורנפלור

לקרם דובדבנים:

2 כוסות דובדבני אמרנה

2 כפות סוכר

200 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח ושמרים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים, סוכר, חמאה וחלב, ולבסוף את המלח. מעבדים כ-3 דקות, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-50 מעלות לרבע שעה עד הכפלת הנפח.

2 מעבירים ל-3 תבניות משומנת ומחכים שוב להכפלת הנפח.

3 אופים ב-190 מעלות כרבע שעה.

4 מכינים סירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר עד להמסת הסוכר.

5 לפטיסייר וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר ותמצית וניל. בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם קורנפלור. משווים טמפרטורות, מסננים את החלמונים ומבשלים את כל התערובת עד להסמכה.

6 לקרם הדובדבן: מרסקים דובדבנים עם סוכר בבלנדר מוט. מקפלים לתוך השמנת המוקצפת.

7 הרכבה: מברישים תחתית של סברינה בהרבה רוטב חם. מזלפים מסגרת עגולה של קרם דובדבן, ובפנים מזלפים קרם פטיסייר. ככה מרכיבים את כל השכבות. אם רוצים, מצפים בקרם מ-2 חבילות שמנת וקופסת אינסטנט פודינג.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.