עוגת סינבון בזיגוג קרם שמנת
העוגה האמריקאית הכי מושחתת וטעימה שיש: לא רק מילוי מתוק של חמאה, סוכר וקינמון אלא גם ציפוי קרם שמנת טעים במיוחד
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לגצק:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
2 ביצים
25 גרם חמאה
250 גרם חלב פושר
25 גרם גלוטן
5 גרם מלח
למילוי:
75 גרם חמאה מומסת
200 גרם סוכר חום
20-25 גרם קינמון
לציפוי:
113 גרם חמאה
187 אבקת סוכר
55 גרם גבינת שמנת
כפית וניל
כמה טיפות צבע מאכל לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים חלב, סוכר ושמרים ומניחים בצד לבעבע כ-5 דקות.
2 מוסיפים מעט מהקמח ומניחים שוב לבעבוע כמה דקות. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החמאה, החלב, הגלוטן, המלח ושאר הקמח ולשים במיקסר או ביד כ-10 דקות לקבלת בצק חלק. מכסים ומניחים בצד עד להכפלת נפח.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מרדדים את הבצק התפוח לעלה בצק בצורת ריבוע. מורחים חמאה על הבצק ומפזרים את הסוכר והקינמון באופן אחיד. מגלגלים את עלה הבצק לרולדה עגולה וחותכים ל-12 חלקים שווים. מניחים בתבנית בגודל 20X30 ס"מ עם רווחים, כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח.
5 מניחים על כל עיגול בצק חתיכה קטנה של חמאה (שתעזור לשמור על הלחות באפייה) ואופים כ-20-30 דקות, עד שהבצק שחום.
6 מכינים את ציפוי השמנת: טורפים יחד חמאה רכה, גבינת שמנת, אבקת סוכר, וניל וצבע מאכל לבן עד שהמשחה אחידה. מורחים או מטפטפים על הבאנז כשהם יוצאים מהתנור.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.