אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

עוגת ים

העיצוב - מהמם, אין ספק, אבל אם חשבתם שכאן זה מתחיל ונגמר - אתם טועים בגדול: מדובר בעוגת שוקו וניל עם קרם חמאה מלוחה שהיא מעולה, טעימה ומיוחדת. נסו, עם או בלי הדגים

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 17/03/16 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת שוקולד:

500 גרם שוקולד מריר 53%

500 גרם חמאה

550 גרם סוכר לבן

312 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

5 גרם מלח

10 ביצים

לעוגת וניל:

540 גרם קמח

30 גרם אבקת אפייה

530 גרם סוכר

6 גרם מלח

240 גרם חמאה

4 ביצים M

2 כפיות תמצית וניל איכותית

474 גרם חלב

צבע מאכל כחול

לקרם חמאה מלוח:

345 גרם חמאה

720 גרם אבקת סוכר

5 גרם מלח ים דק

2 כפיות תמצית וניל

6 כפות שמנת מתוקה

צבע מאכל כחול (ים אם יש)

לקישוט:

1 ק"ג Gumpaste בצק סוכר לפיסול

100 גרם בצק סוכר לפיסול שחור Gumpaste

צבע מאכל: ירוק, חום, צהוב, שחור, צבע גוף, כתום

50 גרם מלח ים אטלנטי

100 גרם קורנפלור

100 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:

1 עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים רינג בקוטר 24 ס"מ גובה 10 ועוטפים את התחתית בנייר אפייה ונייר כסף. בקלחת בינונית ממיסים את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים עם מקציף. תוך כדי מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, המלח והביצים. מערבבים עד שאחיד. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כ-45 דקות.

2 כשהעוגה מוכנה, מוציאים ומחלצים מהרינג. מניחים במקפיא ולאחר מכן בשוק פריז לקירור. לאחר שקפאה, מוציאים ופורסים לפרוסות. קורצים את צורת הלווייתן מכל פרוסה ומניחים בצד.

3 מכינים את עוגת הווניל: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים רינג בקוטר 24 ס"מ גובה 10 ועוטפים את התחתית בנייר אפייה ונייר כסף. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את החמאה עד למרקם חולי. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שמתערבבות. מוסיפים את תמצית הווניל ואחריה את החלב. לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים צבע מאכל כחול עד לקבלת גוון תכלת. מוציאים מהמיקסר ומערבבים היטב עם לקקן גדול. כשהתערובת אחידה, מוסיפים צבע מאכל כחול ומערבבים מעט עד שנוצרים גוונים בתערובת.

4 מכינים את קרם החמאה: מקציפים את החמאה במיקסר עד שהיא חלקה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והמלח הדק עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת המתוקה ומקציפים עד שאחיד וחלק. צובעים את הקרם בצבע תכלת בהיר.

5 הרכבה: שופכים מעט בלילה כחולה לרינג 24 משומן ומקומח. מסדרים בעיגול את הדגים הצהובים. מעל שופכים את שארית הבלילה הכחולה ומוודאים שהיא נכנסת לכל החריצים. אופים בתנור בחום 160 מעלות במשך כשעה ומחוררים כל 10 דקות את מרכז העוגה בכדי שתאפה בצורה אחידה. מוציאים ומקררים במקפיא ושוק פריז.

6 מורחים שכבה דקה של קרם תכלת על העוגה ומכניסים למקפיא. מעבירים את שארית הקרם לשלוש קערות שוות. קערה אחת משאירים ולשתי הקערות הנוספות מוסיפים צבע מאכל כחול עד שנוצרים שני גוונים כהים יותר. מכניסים את התכולה של כל קערה לשקית זילוף וחותכים פתח קטן בקצה.

7 לאחר שהעוגה קרה וקשה, מתחילים לזלף את הקרם. יוצרים טור של 3 נקודות בגובה העוגה ומורחים עם שפכטל קטן. ממשיכים מסביב לכל העוגה. למעלה מורחים את שלושת הגוונים ליצור גלים.

8 מפסלים את הסירה, הדייג, החכה והדגים מבצק סוכר ומקשטים. מפזרים מלח ים אטלנטי.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.