אוכל
צילום׃ Tatiana Vorona, Shutterstock

לחמניות ממולאות

הכי כיף זה לתת ביס בלחמנייה עסיסית ולמצוא בפנים הפתעה! אז הנה מתכון מפתיע במיוחד ללחמניות שמרים קלאסיות במילוי משגע של עלי סלק ירוק, שום ותבלינים. טוויסט אפוי וטעים בלי הרבה עבודה

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לחם

20 גרם שמרים יבשים

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

50 מ"ל שמן זית

280 מ"ל מים

למלית סלק ירוק:

2 צרורות גדולים עלי סלק ירוק (מנגולד)

2 ראשי שום

2-3 כפיות פפריקה מתוקה בשמן

2-3 כפיות כמון

1 כפית פלפל שאטה גרוס

מלח

2 לימונים, סחוטים

לציפוי:

ביצה טרופה

100 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את השמן והמים בזרם דק ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

3 שוטפים היטב את עלי הסלק, מסירים את החלק הירוק, קוצצים גס ומעבירים לסיר. מכסים במי מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהעלים רכים. מסננים.

4 מקלפים את ראשי השום וקוצצים דק. יוצקים למחבת שמן בנדיבות כך שמכסה את התחתית לגובה של כסנטימטר, מוסיפים את עלי הסלק החלוטים, שום קצוץ, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שאטה ומלח לפי הטעם. מנמיכים להבה ומבשלים תוך עירבוב לעיתים למשך שעה. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מצננים היטב.

5 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם. משטחים כל כדור, ממלאים בכף גדושה של מלית סלק, סוגרים את הקצוות מעל, ומגלגלים לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים מעל שומשום. אופים 15-20 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים