לחמניות ממולאות
הכי כיף זה לתת ביס בלחמנייה עסיסית ולמצוא בפנים הפתעה! אז הנה מתכון מפתיע במיוחד ללחמניות שמרים קלאסיות במילוי משגע של עלי סלק ירוק, שום ותבלינים. טוויסט אפוי וטעים בלי הרבה עבודה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם קמח לחם
20 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
10 גרם מלח
50 מ"ל שמן זית
280 מ"ל מים
למלית סלק ירוק:
2 צרורות גדולים עלי סלק ירוק (מנגולד)
2 ראשי שום
2-3 כפיות פפריקה מתוקה בשמן
2-3 כפיות כמון
1 כפית פלפל שאטה גרוס
מלח
2 לימונים, סחוטים
לציפוי:
ביצה טרופה
100 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את השמן והמים בזרם דק ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
3 שוטפים היטב את עלי הסלק, מסירים את החלק הירוק, קוצצים גס ומעבירים לסיר. מכסים במי מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהעלים רכים. מסננים.
4 מקלפים את ראשי השום וקוצצים דק. יוצקים למחבת שמן בנדיבות כך שמכסה את התחתית לגובה של כסנטימטר, מוסיפים את עלי הסלק החלוטים, שום קצוץ, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שאטה ומלח לפי הטעם. מנמיכים להבה ומבשלים תוך עירבוב לעיתים למשך שעה. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מצננים היטב.
5 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם. משטחים כל כדור, ממלאים בכף גדושה של מלית סלק, סוגרים את הקצוות מעל, ומגלגלים לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים מעל שומשום. אופים 15-20 דקות להזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים