מיני קיש פטריות
את הקישים האלה אי אפשר להפסיק לאכול. הם קטנים, הם פריכים והמילוי שלהם משלב קרם רויאל עשיר עם פטריות מלאות טעם. הלהיט של כל ארוחה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
3 גרם מלח
3 גרם סוכר
10 מ"ל מים
לפטריות:
2 סלסלות פטריות טריות (שמפניון או פורטבלו קטנות)
20 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
קורט מלח
לרויאל:
200 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
חצי כפית מחית כמהין
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק הפריך: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח והסוכר לבצק אחיד. כשנוצר בצק מוסיפים את המים ולשים רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.
3 מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד ומרפדים איתו תחתיות של תבניות מיני קיש. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט, ומוציאים מהתנור.
4 מכינים את המלית: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מחממים במחבת את השמן והחמאה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן משחימות וכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים מעט מלח ומערבבים.
5 מכינים את הרויאל: מערבבים בקערה את החלב, השמנת הביצים, מחית הכמהין, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.
6 שופכים את הרויאל לתוך התחתיות האפויות ומניחים פטריות מעל. אופים עוד כ-10-15 דקות עד שהקישים מוכנים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.