רולדת שומשום שחור וליים
את הרולדה הזו לא רק מכינים בצורת סושי חמודה, היא גם עם טעמים יפנים שמשתלבים מעולה: שומשום שחור, למון גראס וליים, שיפתיעו כל מי שיטעם אותה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לספוג:
5 ביצים מופרדות
40 גרם קמח
100 גרם סוכר
כפית וניל
20 גרם קורנפלור
גרידה משני ליים
לקרם שומשום שחור:
100 גרם שומשום שחור
125 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם מסקרפונה
1 כף סוכר
70 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאת קקאו
לקרם ליים-למון גראס:
25 מ"ל מיץ ליים
125 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם מסקרפונה
1 כף סוכר
225 גרם שוקולד לבן
2 גבעולי למון גראס
150 גרם שבבי קוקוס לקישוט
לגלייז (אופציונלי):
125 מ"ל מים
250 גרם סוכר
330 גרם גלוקוזה
15 מ"ל מיץ לימון
12 גרם ג'לטין
72 מ"ל מים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הספוג לרולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים סוכר וחלבון לקצב יציב. מוסיפים חלמונים ומקציפים לאט. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור וגרידת בליים ומקפלים ידנית. משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים לנייר אפייה נקי.
2 מכינים קרם מסקרפונה שומשום שחור: קולים במחבת את השומשום למשך 5 דקות. טוחנים אותו במטחנת תבלינים.
3 ממיסים חמאת קקאו ושוקולד, ומערבבים כף אבקת שומשום שנטחן. בודקים את הטעם ואם צריך מוסיפים עוד שומשום.
4 מערבבים את תערובת השוקולד והמסקרפונה בקערה. מקציפים שמנת וסוכר לקצב יציב ומקפלים את 2 המסות יחד. מעבירים לשק זילוף.
5 מכינים קרם מסקרפונה-ליים-למון גראס: חותכים את גבעולי הלמון גראס ומרסקים אותם עד שמתקבלת ארומה חזקה. מעבירים לסיר עם השמנת ומחממים למשך מספר דקות. מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומניחים בצד למשך 20 דקות.
6 ממיסים חמאת קקאו ושוקולד ומערבבים עם המסקרפונה והליים. מסננים את השמנת שבסיר, מקררים אותה ומקציפים עם הסוכר. מקפלים את 2 המסות יחד ומעבירים לשק זילוף.
7 מכינים גלייז (לא חובה): מביאים את כל חומרי הגלייז חוץ מהג'לטין לרתיחה, מסירים מהאש וטוחנים עם הג'לטין.
8 מרכיבים את העוגה: ברינג קטן מניחים בצק רולדה צמוד לשוליים. ממלאים בקרם מסקפונה-שומשום שחור ומקפיאים. לאחר ההקפאה יוצרים חור במרכז הקרם בעזרת חותכן עגול. מניחים בצק רולדה בחור, וממלאים בקרם מסקרפונה-ליים למון גראס, מעבירים להקפאה. לאחר ההקפאה, מחלצים, מורחים גלייז על הבצק בצד החיצוני ומגלגלים בשבבי קוקוס לקישוט.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.