אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

רולדת שומשום שחור וליים

את הרולדה הזו לא רק מכינים בצורת סושי חמודה, היא גם עם טעמים יפנים שמשתלבים מעולה: שומשום שחור, למון גראס וליים, שיפתיעו כל מי שיטעם אותה

שחר שמשון | בייק אוף ישראל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לספוג:

5 ביצים מופרדות

40 גרם קמח

100 גרם סוכר

כפית וניל

20 גרם קורנפלור

גרידה משני ליים

לקרם שומשום שחור:

100 גרם שומשום שחור

125 מ"ל שמנת מתוקה

125 גרם מסקרפונה

1 כף סוכר

70 גרם שוקולד לבן

30 גרם חמאת קקאו

לקרם ליים-למון גראס:

25 מ"ל מיץ ליים

125 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם מסקרפונה

1 כף סוכר

225 גרם שוקולד לבן

2 גבעולי למון גראס

150 גרם שבבי קוקוס לקישוט

לגלייז (אופציונלי):

125 מ"ל מים

250 גרם סוכר

330 גרם גלוקוזה

15 מ"ל מיץ לימון

12 גרם ג'לטין

72 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הספוג לרולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים סוכר וחלבון לקצב יציב. מוסיפים חלמונים ומקציפים לאט. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור וגרידת בליים ומקפלים ידנית. משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים לנייר אפייה נקי.

2 מכינים קרם מסקרפונה שומשום שחור: קולים במחבת את השומשום למשך 5 דקות. טוחנים אותו במטחנת תבלינים.

3 ממיסים חמאת קקאו ושוקולד, ומערבבים כף אבקת שומשום שנטחן. בודקים את הטעם ואם צריך מוסיפים עוד שומשום.

4 מערבבים את תערובת השוקולד והמסקרפונה בקערה. מקציפים שמנת וסוכר לקצב יציב ומקפלים את 2 המסות יחד. מעבירים לשק זילוף.

5 מכינים קרם מסקרפונה-ליים-למון גראס: חותכים את גבעולי הלמון גראס ומרסקים אותם עד שמתקבלת ארומה חזקה. מעבירים לסיר עם השמנת ומחממים למשך מספר דקות. מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומניחים בצד למשך 20 דקות.

6 ממיסים חמאת קקאו ושוקולד ומערבבים עם המסקרפונה והליים. מסננים את השמנת שבסיר, מקררים אותה ומקציפים עם הסוכר. מקפלים את 2 המסות יחד ומעבירים לשק זילוף.

7 מכינים גלייז (לא חובה): מביאים את כל חומרי הגלייז חוץ מהג'לטין לרתיחה, מסירים מהאש וטוחנים עם הג'לטין.

8 מרכיבים את העוגה: ברינג קטן מניחים בצק רולדה צמוד לשוליים. ממלאים בקרם מסקפונה-שומשום שחור ומקפיאים. לאחר ההקפאה יוצרים חור במרכז הקרם בעזרת חותכן עגול. מניחים בצק רולדה בחור, וממלאים בקרם מסקרפונה-ליים למון גראס, מעבירים להקפאה. לאחר ההקפאה, מחלצים, מורחים גלייז על הבצק בצד החיצוני ומגלגלים בשבבי קוקוס לקישוט.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.