אוכל
צילום׃ Amaliya_Barsegova, Shutterstock

פאן דה מי שוקולד

איפשהו על קו התפר שבין לחם לעוגה למאפינס נמצאות לחמניות השוקולד צ'יפס האלה: מתוקות במידה, רכות כמו שצריך, עם נטיפי שוקולד - מה עוד צריך בן אדם בחיים?

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לחם

25 גרם שמרים טריים

50 גרם מחמצת

250 מ"ל מים קרים

50 גרם סוכר

10 גרם מלח

75 גרם חמאה קרה, בקוביות

200 גר' שוקולד צ'יפס חלב

לציפוי:

חלמון

סוכר גבישי

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, מחמצת, מים וסוכר עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וקוביות חמאה בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים להטמעה.

2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-40 דקות.

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 80 גרם, ומעצבים כל חלק ללחמנייה ארוכה. מורחים כל לחמניה בחלמון, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. יוצרים בכל לחמניה 3-4 חתכים בעזרת סכין חדה, מפזרים מעל סוכר גבישי ואופים 15-20 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים