אוכל
צילום׃ דניאל בר און, mako אוכל

עוגת חתונה בשחור לבן

כולם יודעים שאסור להתחרות בכלה, אז איך זה שעוגות חתונה הן תמיד לבנות, מקושטות ומרשימות? לא עוד: קבלו עוגת חתונה חגיגית בשחור ולבן, עם שכבות של חמאת קפה וגנאש שוקולד. לא לבנה, ובכל זאת תגנוב את ההצגה

יובל משה וצבי אבידור | בייק אוף ישראל | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיסי הספוג (יש להכפיל את הכמות ב-4):

160 גרם חלמון

5 גרם אבקת וניל

280 גרם חלבון

300 גרם סוכר

280 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

45 גרם אספרסו

10 גרם אבקת קקאו, מדוללת עם מעט חלב

לבסיס ספוג - כובע:

80 גרם חלמון

גרידת לימון

2.5 גרם אבקת וניל

140 גרם חלבון

150 גרם סוכר

140 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

20 גרם אספרסו

לקרם חמאת קפה (יש להכפיל את הכמות ב-4):

160 גרם חלמונים

80 מ"ל מים

240 גרם סוכר

360 גרם חמאה רכה מאוד

30 גרם אספרסו

לגנאש שוקולד:

300 גרם שמנת מתוקה

45 גרם גלוקוזה

300 גרם שוקולד מריר

45 גרם חמאה

לסירופ שוקולד:

300 גרם סוכר

300 גרם מים

50 גרם ליקר שוקולד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקומה הראשונה: מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמונים קלות עם הווניל. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות. מורידים את מהירות המיקסר לאטית ומוסיפים את תערובת החלמונים. מעבירים לקערה גדולה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בהדרגה ומקפלים.

2 מחלקים את המסה לשליש ושני שליש. לשליש מוסיפים את אבקת הקקאו המדוללת ולשני השליש את האספרסו. יוצקים לשלושה רינגים עגולים קוטר 28 גובה 2.5 ס"מ ואופים 30-40 דקות.

3 מכינים את הקומה השנייה: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים בקוטר 24 וגובה 2.5 ס"מ. אופים כ-20 דקות.

4 מכינים את קומה 3: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים קוטר 18 גובה 2.5 ס"מ. אופים 20 דקות.

5 מכינים את קומה 4: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים קוטר 14 גובה 2.5 ס"מ. אופים 20 דקות.

6 מכינים בסיס ספוג – כובע: מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמונים בקערה עם גרידת הלימון והווניל. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות. מורידים את מהירות המיקסר לאטית ומוסיפים את תערובת החלמונים והאספרסו. מעבירים לקערה גדולה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בהדרגה ומקפלים. יוצקים לרינג מרובע בגודל 20 על 30 וגובה 5 ס"מ ואופים 20-30 דקות.

7 קורצים שלושה בסיסים מתוך התבנית בעזרת חותכן בקוטר 6 ס"מ.

8 מכינים את קרם חמאת הקפה (4 כמויות): טורפים את החלמונים במיקסר עם וו גיטרה. מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחממים ל-118 מעלות. יוצקים לתוך המיקסר עם החלמונים תוך כדי ערבוב במהירות גבוהה. כאשר הקרם ב-37 מעלות מוסיפים את החמאה בכמה פעמים. כאשר הקרם אחיד מוסיפים את האספרסו. מעבירים לצנתר חלק 10 מ"מ. 

9 גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת והגלוקוזה. יוצקים מעל השוקולד ומאחדים עם בלנדר מוט. כאשר התערובת ב-40 מעלות מוסיפים את החמאה ומאחדים.

10 מכינים סירופ שוקולד: מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מוסיפים את ליקר השוקולד ומאחדים. מעבירים למקרר.

11 מרכיבים את העוגה. כל השכבות מורכבות באותו אופן: בסיס קפה ספוג בסירופ שוקולד, שכבה דקה של גנאש שוקולד, קרם חמאה קפה בגובה 1 ס"מ, בסיס קקאו ספוג בסירופ שוקולד, שכבה דקה של גנאש שוקולד, קרם חמאה קפה בגובה 1 ס"מ, בסיס וניל ספוג בסירופ שוקולד, קרם חמאה קפה - שכבה דקה.

12 מצפים כל קומה עם שכבה דקה של קרם חמאה ומעבירים למקפיא להתייצבות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים