עוגת חתונה בשחור לבן
כולם יודעים שאסור להתחרות בכלה, אז איך זה שעוגות חתונה הן תמיד לבנות, מקושטות ומרשימות? לא עוד: קבלו עוגת חתונה חגיגית בשחור ולבן, עם שכבות של חמאת קפה וגנאש שוקולד. לא לבנה, ובכל זאת תגנוב את ההצגה
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיסי הספוג (יש להכפיל את הכמות ב-4):
160 גרם חלמון
5 גרם אבקת וניל
280 גרם חלבון
300 גרם סוכר
280 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
45 גרם אספרסו
10 גרם אבקת קקאו, מדוללת עם מעט חלב
לבסיס ספוג - כובע:
80 גרם חלמון
גרידת לימון
2.5 גרם אבקת וניל
140 גרם חלבון
150 גרם סוכר
140 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
20 גרם אספרסו
לקרם חמאת קפה (יש להכפיל את הכמות ב-4):
160 גרם חלמונים
80 מ"ל מים
240 גרם סוכר
360 גרם חמאה רכה מאוד
30 גרם אספרסו
לגנאש שוקולד:
300 גרם שמנת מתוקה
45 גרם גלוקוזה
300 גרם שוקולד מריר
45 גרם חמאה
לסירופ שוקולד:
300 גרם סוכר
300 גרם מים
50 גרם ליקר שוקולד
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקומה הראשונה: מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמונים קלות עם הווניל. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות. מורידים את מהירות המיקסר לאטית ומוסיפים את תערובת החלמונים. מעבירים לקערה גדולה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בהדרגה ומקפלים.
2 מחלקים את המסה לשליש ושני שליש. לשליש מוסיפים את אבקת הקקאו המדוללת ולשני השליש את האספרסו. יוצקים לשלושה רינגים עגולים קוטר 28 גובה 2.5 ס"מ ואופים 30-40 דקות.
3 מכינים את הקומה השנייה: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים בקוטר 24 וגובה 2.5 ס"מ. אופים כ-20 דקות.
4 מכינים את קומה 3: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים קוטר 18 גובה 2.5 ס"מ. אופים 20 דקות.
5 מכינים את קומה 4: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים קוטר 14 גובה 2.5 ס"מ. אופים 20 דקות.
6 מכינים בסיס ספוג – כובע: מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמונים בקערה עם גרידת הלימון והווניל. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות. מורידים את מהירות המיקסר לאטית ומוסיפים את תערובת החלמונים והאספרסו. מעבירים לקערה גדולה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בהדרגה ומקפלים. יוצקים לרינג מרובע בגודל 20 על 30 וגובה 5 ס"מ ואופים 20-30 דקות.
7 קורצים שלושה בסיסים מתוך התבנית בעזרת חותכן בקוטר 6 ס"מ.
8 מכינים את קרם חמאת הקפה (4 כמויות): טורפים את החלמונים במיקסר עם וו גיטרה. מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחממים ל-118 מעלות. יוצקים לתוך המיקסר עם החלמונים תוך כדי ערבוב במהירות גבוהה. כאשר הקרם ב-37 מעלות מוסיפים את החמאה בכמה פעמים. כאשר הקרם אחיד מוסיפים את האספרסו. מעבירים לצנתר חלק 10 מ"מ.
9 גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת והגלוקוזה. יוצקים מעל השוקולד ומאחדים עם בלנדר מוט. כאשר התערובת ב-40 מעלות מוסיפים את החמאה ומאחדים.
10 מכינים סירופ שוקולד: מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מוסיפים את ליקר השוקולד ומאחדים. מעבירים למקרר.
11 מרכיבים את העוגה. כל השכבות מורכבות באותו אופן: בסיס קפה ספוג בסירופ שוקולד, שכבה דקה של גנאש שוקולד, קרם חמאה קפה בגובה 1 ס"מ, בסיס קקאו ספוג בסירופ שוקולד, שכבה דקה של גנאש שוקולד, קרם חמאה קפה בגובה 1 ס"מ, בסיס וניל ספוג בסירופ שוקולד, קרם חמאה קפה - שכבה דקה.
12 מצפים כל קומה עם שכבה דקה של קרם חמאה ומעבירים למקפיא להתייצבות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים