אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

מרנג ליצ'י פטל

פטיפור עדין ויפה של מרנג פריך ואוורירי, קרמו פטל, שנטילי שוקולד לבן ורדים וקישוט מרגש של ג'לי ליצ'י, ורדים מסוכרים ואבקת פטל. ביס קליל ונמס בפה, חגיגי ורומנטי

חן ואלון קורן | בייק אוף ישראל | פורסם 30/04/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרנג:

120 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר

240 גרם סוכר

כף וחצי קורנפלור

לקרמו פטל:

80 גרם סוכר

3 גרם פקטין

8 גרם קורנפלור

280 גרם מחית פטל אדום

80 גרם חמאה רכה, בקוביות

לשנטילי שוקולד לבן ורדים:

500 מ"ל שמנת מתוקה

225 גרם שוקולד לבן

20 מ"ל תמצית ורדים

לג'לי ליצ'י:

12 גרם ג'לטין

60 מ"ל מים

200 גרם מחית ליצ'י

לורדים מסוכרים:

1 חלבון

50 גרם סוכר

עלי ורדים

לעיטור: אבקת פטל טחון

אופן ההכנה:

1 למרנג: טורפים בקערה חסינת חום חלבונים וסוכר, ומניחים בסיר המונח על בן מארי (סיר ובו מים חמים). מבשלים תוך עירבוב לעיתים עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות. מעבירים את התערובת לקערת מערבל חשמלי, ומקציפים כ-10 דקות למרנג יציב ומבריק. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק, ומזלפים קעריות מרנג על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-95 מעלות ואופים כשעה וחצי, עד שהמרנג יבש ומתנתק בקלות מנייר האפייה.

2 לקרמו פטל: מערבבים בקערה סוכר, פקטין וקורנפלור. בסיר קטן מחממים מחית פטל ל-40 מעלות. מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך בחישה ומביאים לרתיחה. מצננים ל-40 מעלות, מוסיפים חמאה ומעבדים לקרם חלק עם בלנדר מוט. מעבירים לקירור להתייצבות, ומניחים בשקית זילוף.

3 לשנטילי שוקולד לבן ורדים: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים תמצית ורדים ומערבבים. מעבירים להקפאה עד שהגנאש מגיע ל-3 מעלות. מקציפים בקערת מערבל חשמלי לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף.

4 ג'לי ליצ'י: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר קטן מחממים מחית ליצ'י עד שחמימה למגע. ממיסים ג'לטין ומערבבים פנימה. יוצקים לתבנית לגובה של כסנטימטר ומעבירים להקפאה להתייצבות. חותכים לקוביות קטנות.

5 לורדים מסוכרים: מחממים תנור ל-50 מעלות. טורפים בקערית חלבון לתערובת קצפית. מפזרים את עלי הורדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלבון ומפזרים סוכר בשכבה דקיקה. אופים בתנור כשעתיים עד שהעלים יבשים.

6 ממלאים כל קערת מרנג בקרמו פטל, מזלפים מעל שנטילי שוקולד לבן ורדים. מפזרים קוביות ג'לי ליצ'י ומעטרים בורדים מסוכרים ובמעט אבקת פטל.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים