אוכל
צילום׃ מתוך בייקאוף ישראל, שידורי קשת

לחמניות בריוש ממולאות בגבינת אדם ודובדבני אמרנה

לחמניות בריוש במילוי משגע שמשלב גבינה חרפרפה ועזת טעם כמו אדם או קממבר עם דובדבני אמרנה מתוקים חמוצים - עולם ומלואו בלחמנייה אחת. קצת פרמז'ן מלמעלה סוגר את הסיפור באופן מושלם

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח

50 גרם סוכר

25 גרם שמרים טריים

גרידה מחצי לימון

5 ביצים

3 כפות חלב

קורט מלח

180 גרם חמאה רכה, בקוביות

למילוי:

200 גרם דובדבני אמרנה

200 גרם גבינת אדם או קממבר

לציפוי:

ביצה טרופה

קורט מלח

50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים, גרידת לימון ומלח. מוסיפים ביצים וחלב בזרם דק תוך לישה במהירות בינונית במשך כ-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קורט מלח ואת החמאה הרכה בהדרגה תוך לישה, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.

2 מעבירים לקערה גדולה, עוטפים היטב בניילון נצמד, ומתפיחים במשך כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. מכניסים את הקערה למקפיא לחצי שעה.

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם. משטחים כל כדור, ממלאים בשני דובדבני אמרנה וב-7 גר' גבינה, סוגרים את הקצוות מעל, ומגלגלים לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות או עד להכפלת הנפח.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם קורט מלח, ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגוררת. אופים 15 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים