לחמניות בריוש ממולאות בגבינת אדם ודובדבני אמרנה
לחמניות בריוש במילוי משגע שמשלב גבינה חרפרפה ועזת טעם כמו אדם או קממבר עם דובדבני אמרנה מתוקים חמוצים - עולם ומלואו בלחמנייה אחת. קצת פרמז'ן מלמעלה סוגר את הסיפור באופן מושלם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח
50 גרם סוכר
25 גרם שמרים טריים
גרידה מחצי לימון
5 ביצים
3 כפות חלב
קורט מלח
180 גרם חמאה רכה, בקוביות
למילוי:
200 גרם דובדבני אמרנה
200 גרם גבינת אדם או קממבר
לציפוי:
ביצה טרופה
קורט מלח
50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
אופן ההכנה:
1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים, גרידת לימון ומלח. מוסיפים ביצים וחלב בזרם דק תוך לישה במהירות בינונית במשך כ-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קורט מלח ואת החמאה הרכה בהדרגה תוך לישה, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
2 מעבירים לקערה גדולה, עוטפים היטב בניילון נצמד, ומתפיחים במשך כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. מכניסים את הקערה למקפיא לחצי שעה.
3 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם. משטחים כל כדור, ממלאים בשני דובדבני אמרנה וב-7 גר' גבינה, סוגרים את הקצוות מעל, ומגלגלים לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות או עד להכפלת הנפח.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם קורט מלח, ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגוררת. אופים 15 דקות להזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים