אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

טארט לימון אישי

מחפשים את הקינוח האישי המושלם שירשים את האורחים שלכם? טארט לימון ירקרק ואישי, עם קישוטי מרנג ותחתית בצק פריך הוא כל מה שאתם צריכים

תומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 08/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך:

300 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

2 גרם מלח

120 גרם ביצים

50 גרם שקדים טחונים

500 גרם קמח

למוס הלימון:

9 גרם ג'לטין

56 מ"ל מים

750 גרם שמנת מתוקה

510 גרם שוקולד לבן

255 מ"ל מיץ לימון

25 גרם סוכר

3 חלמונים

לגלסאז':

20 גרם ג'לטין

120 מ"ל מים

300 גרם גלוקוז

300 גרם סוכר

150 מ"ל מים עם חליטת נענע

200 גרם חלב מרוכז

300 גרם שוקולד לבן

צבע מאכל ירוק

צבע מאכל צהוב

צבע מאכל לבן

למרנג:

120 גרם חלבונים

225 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק הפריך: במעבד מזון או מיקסר יש מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפים בהדרגה ביצים ולאחר שהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה.

2 מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומקררים כחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. את הבצק הקר מרדדים לעלה בצק בעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים שגדולים קצת יותר מקוטר שקעי המוס בתבנית. אופים את עיגולי הבצק כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים.

3 מכינים את מוס הלימון: בקערה, מערבבים ג'לטין עם מים ומקררים כרבע שעה. בקערה מתכת נפרדת מערבבים חלמונים עם סוכר ומיץ לימון. מבשלים את התערובת על באן מרי עד לקבלת מרקם סמיך שמזכיר קרם אנגלז. מערבבים עם מסת הג'לטין עד המסה מלאה. אל המסה המוכנה מקציפים את השמנת המתוקה למרקם של יוגורט ולקפל לתוך קרם הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לכיפות סיליקון אישיות ומקפיאים עד שניתן לחלץ את הכיפות מהתבנית.

4 מכינים את הגלסאז': מערבבים את הג'לטין עם מים ומקררים במקרר כרבע שעה. בקערה מניחים את השוקולד הלבן, החלב המרוכז, צבעי המאכל ואת מסת הג'לטין הקרה.

5. בסיר מחממים את הסוכר, הגלוקוז וחליטת הנענע. שופכים את התערובת הרותחת אל הקערה עם השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. אפשר להעזר בבלנד מוט. מקררים את התערובת לטמפ' החדר עד לציפוי כיפות המוס.

6 מכינים את המרנג: בקערת מיקסר מערבבים חלבון וסוכר. מחממים את התערובת מעל באן מרי עד להמסת הסוכר. כשהסוכר נמס מקציפים את התערובת כ-7 דקות על לקבלת תערובת תפוחה ומבריקה. את המסה המוכנה מעבירים לשף זילוף. 

7 מחלצים את כיפות המוס מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים מעליהם את הגלסאז' עד שהם מצופים לגמרי.

8 מרכיבים את המנה: מניחים עיגול של בצק פריך, מעליו מניחים כיפת מוס שצופתה בגלסאז' ובצדדים מזלפים מרנג.