סופגניות ג'עלה
סופגניות ג'עלה של יוני וגל מבייק אוף ישראל: בצק שמרים, קרם פטיסייר בטעמי סילאן ופקאן ומסביב קראסט כייפי של המון פיצוחים
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק מקדים:
150 מ"ל חלב, פושר
150 גרם קמח
50 גרם שמרים טריים
לסופגניות:
450 גרם קמח
100 גרם חלב
75 גרם סוכר
15 גרם דבש
30 גרם חלמון
75 גרם ביצה
5 גרם מלח
200 גרם אבקת נוגט
60 גרם חמאה
פטיסייר סילאן ופקאן:
250 מ"ל חלב
חצי מקל וניל
3 חלמונים
40 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
100 גרם אגוזי פקאן, טחונים
60 גרם סילאן
קראסט פיצוחים:
300 גרם תערובת פיצוחים מומלחים
500 גרם סוכר
500 גרם שוקולד לבן, קצוץ
אופן ההכנה:
1 לבצק מקדים: מערבבים בקערת מערבל חשמלי חלב פושר, קמח ושמרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך 25 דקות.
2 לסופגניות: מוסיפים לבצק המקדים את כל חומרי הסופגניות, ולשים בוו לישה 3 דקות במהירות נמוכה. מגבירים את מהירות המערבל ולשים עוד 3 דקות במהירות גבוהה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים 20 דקות נוספות.
3 מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם, מסדרים על תבנית משומנת ומתפיחים כשעה.
4 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-160 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.
5 לפטיסייר סילאן ופקאן: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב וגרגירי וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מאוד לקבלת פטיסייר. מסיריים מהכיריים ומערבבים פקאן טחון וסילאן. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור 2-3 שעות, עד שהקרם קר ויציב. טורפים את קרם הפטיסייר לריכוך, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות.6. לקראסט פיצוחים: מפזרים פיצוחים על תבנית מרופדת במשטח סיליקון או בנייר אפייה בשכבה אחידה. בסיר קטן מבשלים סוכר עד לקבלת קרמל. יוצקים מיד את הקרמל על הפיצוחים, ומניחים להצטנן. טוחנים במעבד מזון לפירורים. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד לבן לנוזל חלק. טובלים כל סופגניה בשולחן, ולאחר בתערובת הפיצוחים הטחונים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים