טארטלט פקאן, שוקולד וגבינה
תחתית פקאן, מלית של שוקולד מריר, כיפת קרם גבינה מלמעלה בתוספת קרם פרלינה וריסוס של שוקולד מסביב - קינוח אישי קטנטן ומפנק, ביס וחצי של אושר צרוף. דברים טובים באים במידות קטנות
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית פקאן:
200 גרם פקאנים, טחונים דק
240 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה, בקוביות
1 חלמון
למלית שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף קקאו
1 ביצה
לכיפות גבינה:
12 גרם ג'לטין
60 מ"ל מים
250 גרם גבינה לבנה, בטמפרטורת החדר
שליש כוס סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם אינסטנט פודינג
1 כפית תמצית שקדים
לקרם פרלינה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
2 כפות מחית פרלינה
לריסוס שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאת קקאו
עלי זהב, לעיטור
אופן ההכנה:
1 קלתית: במערבל חשמלי עם וו גיטרה או במעבד מזון, מערבבים פקאנים טחונים, קמח ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. מאחדים לכדור בצק ומעבירים לקירור למשך חצי שעה לפחות.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק דק, ומרפדים רינגים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים להקפאה לרבע שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ממלאים את הקלתיות בניילון נצמד או בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 15 דקות באפייה עיוורת. מסירים את משקולות האפייה ועוברים להכנת המלית.
3 מלית שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים קקאו וביצה וטורפים לתערובת חלקה. יוצקים לטארטלטים עד לגובה של כמחצית מגובה הקלתית, ואופים ל-15 דקות נוספות. מצננים.
4 כיפות גבינה: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. מערבבים בקערה גבינה וסוכר. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם פודינג ותמצית שקדים לקצפת יציבה אך לא נוקשה מדי. ממיסים ג'לטין, יוצקים לגבינה ומערבבים לקרם חלק. מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת לקרם חלק, ויוצקים לתבניות סיליקון חצאי כדור בקוטר 5 ס"מ. מעבירים להקפאה עד להתייצבות מלאה.
5 קרם פרלינה: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומחית פרלינה לקצף יציב, וממלאים את הקלתיות עד שפתן.
6 ריסוס שוקולד: ממיסים שוקולד וחמאת קקאו בסיר קטן המונח על בן מארי (סיר ובו מים חמים), מערבבים לתערובת חלקה ומצננים ל-40-45 מעלות. מעבירים למרססת, מחלצים את כיפות הגבינה המיוצבות ומרססים עליהן את ציפוי השוקולד. מניחים כיפת גבינה על גבי כל קלתית, ומעטרים בעלי זהב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים