מרנג לימון על מקל
ביס אחד חמוץ מתוק של אושר, זה כל מה שאנחנו צריכים: כדור של למון קארד עטוף במרנג שחום טיפה רק בקצוות, שנח לו על עוגיית בצק פריך. שילוב של מרקמים וטעמים שעושה חשק לעוד מקל אחד. אז תכינו הרבה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ללמון קארד:
100 מ"ל מיץ לימון
זסט מלימון אחד גדול
200 גרם חמאה קרה
70 גרם חמאת קקאו
160 גרם ביצים
110 גרם סוכר
לעוגיות בצק פריך:
140 גרם קמח
60 גרם אבקת סוכר
זסט מלימון אחד גדול
90 גרם חמאה קרה
1 חלמון
למרנג:
160 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים למון קארד: בקלחת מביאים לסף רתיחה מיץ לימון וזסט. מניחים בכלי נפרד חמאה וחמאת קקאו. בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים 1/2 מכמות מיץ הלימון ע"מ להשוות טמפרטורה, טורפים היטב ומחזירים לקלחת. מבשלים תוך ערבוב עד להסמכה. יוצקים את הקרם החם על שני סוגי החמאה וטוחנים היטב עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבניות הסיליקון בצורת כדורים, מקפיאים כ- 5 דקות, נועצים מקלות ומחזירים להקפאה של שעתיים לפחות.
2 מכינים עוגיות בצק פריך: במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר, זסט וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעבירים על משטח עבודה ומאחדים לכדור בצק. משטיחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ- 1/2 שעה. מרדדים על משטח עבודה מקומח קלות לעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומחוררים במרכז חור קטן בעזרת מקל עליו יתלבש הקינוח. אופים ב- 180 מעלות כ- 12 דקות עד להזהבה קלה.
3 מכינים מרנג: מניחים סיר עם חלבונים וסוכר על בן מארי ומביאים ל-60 מעלות. מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב.
4 מרכיבים: משחררים את כדורי הלמון קארד, טובלים במרנג עד לכיסוי מלא, מבעירים עם ברנר ומלבישים מתחת לכל כדור עוגייה אחת.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים