סברינה של פעם
סברינות קלאסיות מוכנות מבצק שמרים אבל ורד עזרואל הכינה את הגרסה של פעם, שהסבתות שלנו היו אופות. מוכנים למתכון נוסטלגי וטעים במיוחד?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (6 מנות):
5 חלבונים
1 כוס סוכר
5 חלמונים
5 כפות קמח רגיל
5 כפות פרורי לחם
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
לסירופ:
4 כוסות מים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 בקבוקוני תמצית רום
לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
דובדבני אמרנה
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים.
3 מערבבים בקערה את הקמח, פירורי הלחם ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת במיקסר. מערבבים עד שהתערובת אחידה ונזהרים שלא לערבב יותר מדי.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה בצורת עוגות אישיות עם חור באמצע ואופים כ-25-30 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכזן יותר יבש.
6 בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים את המים, הסוכר והרום עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט.
7 טובלים בסירופ את העוגות המוכנות לכמה שניות ומניחים אותן בצד על רשת, לצינון.
8 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומעבירים לשף זילוף.
9 כשהעוגות קרות, מזלפים את הקצפת לתוך החור שבמרכזן ומעליהן. מקשטים בדובדבן אמרנה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.