אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

סברינה של פעם

סברינות קלאסיות מוכנות מבצק שמרים אבל ורד עזרואל הכינה את הגרסה של פעם, שהסבתות שלנו היו אופות. מוכנים למתכון נוסטלגי וטעים במיוחד?

ורד עזרואל | בייק אוף ישראל | פורסם 04/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.9 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

5 חלבונים

1 כוס סוכר

5 חלמונים

5 כפות קמח רגיל

5 כפות פרורי לחם

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

לסירופ:

4 כוסות מים

שלושת רבעי כוס סוכר 

2 בקבוקוני תמצית רום

לקישוט:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים.

3 מערבבים בקערה את הקמח, פירורי הלחם ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת במיקסר. מערבבים עד שהתערובת אחידה ונזהרים שלא לערבב יותר מדי.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה בצורת עוגות אישיות עם חור באמצע ואופים כ-25-30 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכזן יותר יבש.

6 בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים את המים, הסוכר והרום עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט.

7 טובלים בסירופ את העוגות המוכנות לכמה שניות ומניחים אותן בצד על רשת, לצינון.

8 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומעבירים לשף זילוף.

9 כשהעוגות קרות, מזלפים את הקצפת לתוך החור שבמרכזן ומעליהן. מקשטים בדובדבן אמרנה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.