אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

קאפקייקס שוקולד קוקוס

אין על שילוב של שוקלד וקוקוס, אבל זה לא חדש. קאפקייק שמחביא בתוכו פרלין שוקולד שווה ושמבחוץ יש לו מנג'ט שעשוי משוקולד - זה דווקא כן חדש. מה עוד? קצפת קוקוס ושבבי קוקוס אמיתי מלמעלה. מושלם

חן ואלון קורן | בייק אוף ישראל | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פרלין שוקולד קוקוס:

1500 גרם שוקולד מריר 70%

550 גרם שוקולד חלב

250 גרם מחית קוקוס

100 גרם חמאה, רכה

לקאפקייקס:

כוס וחצי קקאו

כוס וחצי מים

6 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

2 כפיות וחצי מלח

680 גרם חמאה

4 וחצי כוסות סוכר

8 ביצים, בטמפרטורת החדר

כף וחצי תמצית וניל

2 גביעי שמנת חמוצה

למנג'טים משוקולד:

500 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקצפת קוקוס:

400 גרם קרם קוקוס קר

400 גרם שמנת מתוקה

לעיטור:

שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

1 לפרלין שוקולד קוקוס: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני סוגי השוקולד להמסה. מביאים לרתיחה מחית קוקוס ומוסיפים, מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה רכה וטורפים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור להתייצבות מלאה. מגלגלים מהתערובת כדורי טראפלס גדולים.

2 לקאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים יחד בקערה קקאו ומים לתערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים חמאה וסוכר. יוצקים את החמאה למערבל חשמלי ומערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהחמאה מצטננת. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך עירבול לאחר כל תוספת. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת הקקאו ומערבלים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת הקמח בשתי פעמים לסירוגין עם השמנת החמוצה, מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.מחלקים בין שקעים בתבנית סיליקון משומנת, מטביעים במרכז כל עוגה פרלין שוקולד קוקוס, ואופים 20 דקות. הופכים את התבנית במחצית זמן האפייה.מסירים את הקאפקייקס מהתבנית, ומצננים על רשת.

3 למנג'טים משוקולד: מטמפררים את השוקולד, לשם כך קוצצים דק 20% מכמות השוקולד המריר ומניחים בצד. ממיסים את יתרת השוקולד בסיר המונח על בן מארי (סיר ובו מים חמים), ומחממים לטמפרטורה של 55 מעלות. מוסיפים את השוקולד הקצוץ בהדרגה תוך עירבוב מתמיד עד שהטמפרטורה מגיעה ל-31-32 מעלות. מברישים מנג'טים בשכבת שוקולד בעזרת מברשת אפייה, מניחים בתבנית שקעים ומעבירים לקירור להתייצבות.

4 לקצפת קוקוס: מקציפים במערבל חשמלי קרם קוקוס וקצפת לקרם יציב ככל הניתן, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות על כל קאפקייק. מעטרים בשבבי קוקוס.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים