עוגת מוס שוקולד חלב, מנגו, תפוז וליקר קירסאו
אם גם אתם מתגעגעים לליקר קירסאו, העוגה הזו משלבת את הליקר הכל כך כחול הזה יחד עם שוקולד חלב, מנגו ותפוז
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרמו:
150 גרם מחית מנגו
80 גרם סוכר
150 גרם מחית תפוז
8 גרם קורנפלור
80 גרם חמאה
5 מ"ל מיץ לימון
3 גרם פקטין nh
למוס:
25 גרם סוכר
170 גרם חלמונים
9 גרם ג'לטין מושרה ב-45 מ"ל מים קרים
200 גרם שוקולד חלב
190 גרם שוקולד מריר
30 מ"ל ליקר קוואנטרו
190 מ"ל חלב
450 מ"ל שמנת מתוקה
לג'ל הכחול:
150 מ"ל מים
300 גרם סוכר
18 גרם ג'לטין מעורבבים עם 90 מ"ל מים קרים
300 מ"ל ליקר קיראסאו כחול
לבצק ברטון:
240 גרם חמאה
240 גרם סוכר
120 גרם חלמונים
33 גרם קמח
3 גרם מלח
1 גרם סודה לשתיה
12 גרם אבקת אפייה
לריסוס שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
1 מכינים קרמו מנגו-תפוז: מחממים מחיות פרי ומיץ לימון, מוסיפים סוכר ופקטין שעורבבו מראש בקערה. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש, וכשמתקרר ל-40 מעלות, מוסיפים חמאה וטוחנים למרקם חלק,. מעבירים לרינג מלבן ומקפיאים.
2 מכינים מוס שוקולד מריר-חלב-קונטרו: מערבבים גלטין ומים קרים ומניחים בצד. בקערה טורפים חלמונים וסוכר. מביאים לסף רתיחה את החלב, עושים השוואת טמפ עם תערובת החלמונים ומחזירים לבישול עד 82 מעלות, מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין. שופכים על השוקולדים, טוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים ליקר וטוחנים שוב. מעבירים לתבנית רינג מלבן ומקפיאים.
3 מכינים ג'ל קירסאו כחול: מערבבים גלטין ומים קרים ומניחים בצד. מבשלים את המים והסוכר עד שהם מסמיכים והופכים לסירופ, מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין, מניחים להצטנן, וכשמגיע ל-28 מעלות מוסיפים ליקר ומערבבים. מעבירים לתבנית סילפט ומניחים במקפיא.
4 מכינים את בצק הברטון: מחממים תנור ל-160 מעלות.
5 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר. מוסיפים חלמונים ומערבבים שוב. מוסיפים את היבשים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. אופים למשך 18 דקות ומצננים.
6 מכינים ריסוס שוקולד: ממיסים חמאת קקאו ומערבבים עם שוקולד מומס. מרססים על העוגה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.