קאפקייקס בראוניז וקרמל קפה
קאפקייקס חלומיים מבראוניז עשירים ולחים עם שוקולד מריר אמיתי, שכבה של קרמל קפה מתוק מתוק ומעל הכל גבעת מרנג שרוף אוורירית ויפה. שילוב נהדר ועסיסי של טעמים ומרקמים, בדיוק כמו שקאפקייק מנצח אמור להיות
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקאפקייקס בראוניז:
370 גרם שוקולד מריר 64%, קצוץ
370 גרם חמאה
340 גרם ביצים
500 גרם סוכר
140 גרם קקאו
180 גרם קמח
לקרמל קפה:
350 גרם סוכר
70 גרם גלוקוזה
140 מ"ל מים
1 מקל וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 מ"ל אספרסו
70 גרם חמאה, בקוביות
למרנג:
360 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה
100 מ"ל מים
200 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר
חופן פולי קפה, לעיטור
אופן ההכנה:
1 לקאפקייקס בראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי), ממיסים שוקולד וחמאה לתערובת חלקה. במערבל חשמלי מקציפים ביצים וסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים קקאו וקמח ומערבבים לאיחוד. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וממלאים כוסות אפייה אישיות. אופים 12-18 דקות, עד שהבראוניז אפויים למראה אך עדיין רכים מאוד במרכזם.
2 לקרמל קפה: בסיר בינוני מבשלים סוכר, גלוקוזה, מים וגרגירי וניל עד לקבלת קרמל בהיר.במקביל מביאים לרתיחה בסיר נפרד שמנת מתוקה ואספרסו. כשהקרמל מוכן יוצקים לתוכו את השמנת החמה תוך כדי עירבוב לרוטב קרמל חלק. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מצננים מעט, מוסיפים קוביות חמאה וטורפים לתערובת חלקה. מצננים היטב, מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים שלולית קרמל על גבי כל בראוני.
3 למרנג: בסיר בינוני מבשלים סוכר, גלוקוזה ומים לסירופ סוכר שמגיע ל-117 מעלות. קצת לפני שהטמפרטורה מגיעה ליעדה, מתחילים להקציף את החלבונים במערבל חשמלי לקצף בהיר. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה הרצויה, יוצקים לחלבונים בזרם דק תוך הקצפה, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כמה דקות למרנג יציב בטמפרטורת החדר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות מרנג על גבי כל קאפקייק. אם רוצים צורבים את המרנג מעט בעזרת ברנר. מקשטים בפולי קפה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים