אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

טארט שקדים, לאבנה ותאנים

כולם מכינים עכשיו טארטים מפורקים והגיע הזמן שגם אתם תתחילו, עם טארט שמשלב טעמי לאבנה, פרג, תאנים וקצת ערק בשביל קיק נוסף

סמדר שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם לאבנה:

200 גרם שמנת מתוקה 

80 גרם חלב

זסט מלימון אחד

55 גרם חלמונים

180 גרם לאבנה

150 גרם שוקולד לבן

מעט פרג טחון

מעט פרג שלם

לתאנים:

8 תאנים

כף שמן זית

כפית וניל

כפית סוכר

קורט מלח

2 גבעולי טימין

2 כפות סוכר לקרמול

לזביונה ערק:

6 חלמונים

120 גרם סוכר 

40 מ"ל מים

20 מ"ל ערק

לספוג התפוחים:

200 גרם סוכר דמררה

2 ביצים

זסט מלימון אחד

50 גרם שמן קנולה

200 גרם תפוחי עץ מגוררים גס 

120 גרם קמח

2 גרם אבקת אפיה

2 גרם מלח

20 גרם פרג טחון

160 גרם חמאה רכה

120 גרם אבקת סוכר 

30 גרם שקדים טחונים 

50 גרם ביצים

3 גרם מלח 

250 גרם קמח

אופן ההכנה:

1 מכינים קרם לאבנה ופרג: מערבבים בסיר קטן את השמנת המתוקה, החלב, גרידת הלימון והחלמונים. מחממים על אש קטנה ל-82 מעלות.

2 מערבבים במד ליטר את הלאבנה והשוקולד הלבן. שופכים מעליהם את התערובת החמה מהסיר. ממתינים מעט וטוחנים בבלנדר מוט. מקפלים לתערובת את שני סוג הפרג ומעבירים לשק זילוף. מזלפים לתבניות כדורים קטנים ומקפיאים לגמרי.

3 מכינים תאנים מקורמלות: חוצים לרוחב כל תאנה. משרים את התאנים עם שמן הזית, הוניל, הסוכר, המלח והטימין. מערבבים היטב תוך כדי עיסוי התאנים. טובלים את הצד החתוך של התאנים בסוכר וחורכים בעזרת ברנר או גריל.

4 מכינים זביונה ערק: מקציפים במיקסר את החלמונים. בו זמנית מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים לטמפרטורה של 118 מעלות. שופכים את התערובת החמה לחלמונים בזרם דק תוך כדי הקצפה. מוסיפים את הערק ומגבירים את מהירות המיקסר. מקציפים עד שהתערובת קרה למגע. מעבירים לסיפון לזילוף בהגשה (אפשר גם למרוח בכפית על הצלחת במקום להשתמש בסיפון).

5 מכינים ספוג תפוחים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים יחד את הסוכר, הביצים וגרידת הלימון. מזרזפים באיטיות את השמן פנימה תוך כדי הקצפה. מקפלים בעדינות את התפוחים לתערובת. 

6 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפרג הטחון. מקפלים לתערובת הבצק. אופים את הבצק כ-15-20 דקות, מצננים וחותכים באופן מרושל לחתיכות קטנות.

7 מכינים ביסקוויט שקדים: טוחנים בפולסים במיקסר את כל מצרכי הביסקוויט חוץ מהביצים. כשהתערובת אחידה מוסיפים את הביצים וטוחנים עד שאחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 ס"מ וקורצים את הצורה הרצויה. אופים כ-15-17 דקות ומצננים.

8 מרכיבים את העוגה: מסדרים על הבצק את התאנים וחתיכות הספוג. מסדרים גם את כדורי הלאבנה ומזלפים את הזביונה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.