לחמניות שיבולת שועל ותבלינים
לחמניות בריאות עשירות עם תערובת של שיבולת שועל, סילאן, קינמון וציפורן. ריח נפלא, טעם נפלא, והכי חשוב - מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין, והנה - יש לכם לחמניות בריאות שאפילו הילדים אוהבים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתערובת שיבולת שועל:
240 מ"ל מים רותחים
1 כפית מלח שטוחה
85 גרם סילאן
1 כפית קינמון
קורט ציפורן
100 גרם שיבולת שועל שלמה
60 מ"ל שמן
לבצק:
15 גרם שמרים טריים
80 מ"ל מים חמימים
1 כף סוכר חום
250 גרם קמח מלא
100 גרם קמח לבן
כפית וחצי אבקת גלוטן
50 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
50 גרם צימוקים או חמוציות
לציפוי:
100 גרם שיבולת שועל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה מים רותחים, מלח, סילאן, קינמון, ציפורן, שיבולת שועל ושמן. מערבבים ומעבירים בינתיים לקירור.
2 בקערה נפרדת מערבבים שמרים, מים חמימים וסוכר חום, מניחים לתסיסה לרבע שעה.
3 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח מלא, קמח לבן, וגלוטן עם תערובת שיבולת השועל ותערובת השמרים עד לקבלת בצק חלק.לשים ל-5-7 דקות לבצק חלק ואלסטי. מוסיפים אגוזים קצוצים וצימוקים או חמוציות ומערבלים להטמעה.
4 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעתיים, או עד להכפלת הנפח.
5 לשים את הבצק, מחלקים לכדורים בגודל הרצוי, ומגלגלים ללחמניות. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל שיבולת שועל. אופים 30-40 דקות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים