אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

סופגניות פרי ברסט

מתכון לסופגניות של אלה ואביגיל מבייק אוף ישראל, עם קרם פרלינה עשיר וציפוי של נוגטין שקדים פרוסים מלמעלה

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 02/05/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות:

500 גרם קמח

10 גרם גלוטן

18 גרם שמרים טריים

120 גרם סוכר

15 גרם מלח

4 חלמונים

2 ביצים

500 מ"ל חלב, בטמפרטורת החדר

200 גרם חמאה, רכה

30 מ"ל קוניאק

לקרם פרלינה:

4 גרם ג'לטין

20 מ"ל מים

500 מ"ל חלב

1 מקל וניל

120 גרם חלמונים

140 גרם סוכר

60 גרם קורנפלור

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפיות מחית פרלינה

לנוגטין שקדים פרוסים:

50 גרם חמאה

60 גרם סוכר

40 גרם דבש

40 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם שקדים פרוסים

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה, ולשים 7-8 דקות לבצק אחיד. מוסיפים חמאה ולשים 4 דקות נוספות לבצק חלק ואלסטי. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

2 מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם, מגלגלים לכדורים, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

3 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-160 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.

4 לקרם פרלינה: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב וגרגירים ממקל וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מאוד לקבלת פטיסייר. מסיריים מהכיריים ומצננים ל-40 מעלות. ממיסים ג'לטין ומערבבים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור עד שהקרם קר ויציב.

5 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ופרלינה לקרם יציב. טורפים את הפטיסייר לריכוך, ומערבבים את קצפת הפרלינה פנימה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות.

6 לנוגטין שקדים פרוסים: מחממים תנור ל-170 מעלות. בסיר קטן מבשלים חמאה, סוכר, דבש ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מבשלים לעוד כמה דקות עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומקבלת גוון קרמלי בהיר. מוסיפים שקדים פרוסים וקורט מלח ומערבבים.יוצקים מיד על תבנית מרופדת במשטח סיליקון או בנייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה דק בעזרת מערוך. אופים כ-7 דקות להזהבה. מצננים ושוברים לחתיכות גדולות. מעטרים את הסופניות במעט קרם פרלינה ונועצים שברי נוגטין.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים