עוגת וניל עם מרנג ופירות שיכורים בליקר
העוגה הזו מעלה לנו זכרונות לעוגה של סבתא אבל גם אם מעולם לא הכינו כזו אצלכם, כדאי לכם לנסות את העוגה העסיסית והכיפית הזו. ויש גם בונוס: קומפוט פירות כמו של פעם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפירות:
650 גרם שזיפים
450 גרם משמשים
50 גרם סוכר
50 מ"ל ליקר תאנים
לבצק:
200 גרם חמאה
350 גרם סוכר
210 גרם ביצים
200 גרם שמנת חמוצה
300 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
12 גרם אבקת אפייה
למרנג:
100 גרם חלבון
200 גרם סוכר
לקומפוט:
ליטר וחצי מים
200 גרם שזיפים
200 גרם משמשים
200 גרם אפרסקים
100 גרם ענבים
300 גרם תפוחים מקולפים
150 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפירות: חותכים פירות לרבעים ומערבבים אותם עם סוכר וליקר. מניחים להשרייה של כ- 20 דקות.
2 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר. מוסיפים בהדרגה ביצים ולבסוף מוסיפים שמנת חמוצה.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים יחד עם אבקת האפייה וגרידת הלימון ומקפלים היטב. מעבירים את בלילת העוגה לרינג מרובע ומסדרים מעליה את רבעי הפירות. משאירים חלק מהם לקישוט. אופים כ-40 דקות בתנור עד שקיסם שננעץ בעוה יוצא לח עם פירורים.
4 מכינים מרנג: בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר על ליצירת מרנג יציב ומבריק.
5 מרכיבים את העוגה: על העוגה המוכנה מזלפים את המרנג בשכבה עבה, מסדרים בצדדים חתיכות פרי טרי ומחזירים לתנור לרבע שעה.
6 מכינים קומפוט: בסיר גדול מרתיחים מים עם סוכר ומעט לימון. מוסיפים חתיכות פרי גדולות, מבשלים כ-20 דקות ומצננים היטב לפני ההגשה. מגישים עם חתיכות פרי נבחרות וקומפוט צלול ומסונן.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.