אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת וניל עם מרנג ופירות שיכורים בליקר

העוגה הזו מעלה לנו זכרונות לעוגה של סבתא אבל גם אם מעולם לא הכינו כזו אצלכם, כדאי לכם לנסות את העוגה העסיסית והכיפית הזו. ויש גם בונוס: קומפוט פירות כמו של פעם

תומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירות:

650 גרם שזיפים

450 גרם משמשים

50 גרם סוכר

50 מ"ל ליקר תאנים

לבצק:

200 גרם חמאה

350 גרם סוכר

210 גרם ביצים

200 גרם שמנת חמוצה

300 גרם קמח

50 גרם שקדים טחונים

12 גרם אבקת אפייה

למרנג:

100 גרם חלבון

200 גרם סוכר

לקומפוט:

ליטר וחצי מים

200 גרם שזיפים

200 גרם משמשים

200 גרם אפרסקים

100 גרם ענבים

300 גרם תפוחים מקולפים

150 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפירות: חותכים פירות לרבעים ומערבבים אותם עם סוכר וליקר. מניחים להשרייה של כ- 20 דקות.

2 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר. מוסיפים בהדרגה ביצים ולבסוף מוסיפים שמנת חמוצה.

3 מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים יחד עם אבקת האפייה וגרידת הלימון ומקפלים היטב. מעבירים את בלילת העוגה לרינג מרובע ומסדרים מעליה את רבעי הפירות. משאירים חלק מהם לקישוט. אופים כ-40 דקות בתנור עד שקיסם שננעץ בעוה יוצא לח עם פירורים.

4 מכינים מרנג: בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר על ליצירת מרנג יציב ומבריק.

5 מרכיבים את העוגה: על העוגה המוכנה מזלפים את המרנג בשכבה עבה, מסדרים בצדדים חתיכות פרי טרי ומחזירים לתנור לרבע שעה.

6 מכינים קומפוט: בסיר גדול מרתיחים מים עם סוכר ומעט לימון. מוסיפים חתיכות פרי גדולות, מבשלים כ-20 דקות ומצננים היטב לפני ההגשה. מגישים עם חתיכות פרי נבחרות וקומפוט צלול ומסונן.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.