קרמבו מסקרפונה
קרמבו עם מסקרפונה על בסיס של בצק אגוזי לוז וציפוי של שוקולד לבן, אבל הסוד שלו הוא ההפתעה שמחכה לכם בפנים: טראפלס של ליקר בייליס, אספרסו ואגוז לוז קלוי. ביס מושלם של קרמבו בגרסה למבוגרים בלבד
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק אגוזי לוז:
50 גרם קמח
25 גרם אגוזי לוז, קלויים וטחונים
25 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה, קרה
1-2 כפות חלב או מים קרים
קרם מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
טראפלס בייליס:
20 אגוזי לוז, קלויים
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף משקה אספרסו
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר 53%, קצוץ
100 גרם שוקולד מריר משובח 70%, קצוץ
25 גרם חמאה, רכה
2 כפות ליקר בייליס
לציפוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
10 מ"ל משקה אספרסו
קורט מלח
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
מעט ברס, טחון
אופן ההכנה:
1 לבצק אגוזי לוז: מעבדים במעבד מזון, קמח, אגוזי לוז טחונים, סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים כף-שתיים של חלב או מים קרים ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בגודל הרצוי, ואופים כ-10 דקות לצבע זהוב-שחום. מצננים.
3 קרם מסקרפונה: מקציפים קלות במערבל חשמלי מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם רך. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק.
4 לטראפלס בייליס: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, אספרסו מלח. יוצקים על קערה ובה שני סוגי השוקולד, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה רכה וליקר בייליס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור להתייצבות מלאה, עוטפים כל אגוז לוז בתערובת טראפלס ומעצבים לצורת חרוט.
5 מצמידים טראפלס למרכז כל עוגייה, ומזלפים מעל קרם מסקרפונה לקבלת צורת קרמבו. מביאים להקפאה קצרה להתייצבות.
6 לציפוי: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, אספרסו מלח. יוצקים על קערה ובה השוקולד הלבן, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים ל-40 מעלות. טובלים את ראשו של כל קרמבו בציפוי, ומפזרים מעל מעט ברס טחון.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים