צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת
עוגיות שבקייה מרוקאיות
הן מתוקות, הן פריכות, הן דביקות ואין מי שיכול לעמוד בפניהן. השופטים של בייק אוף התעלפו מעוגות השבקייה של מימי נידם, ואנחנו השגנו את המתכון שלה
מימי נידם | מאסטר שף
| פורסם 08/02/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
130 גרם מרגרינה
500 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה (שקית)
1 כפית סוכר
10 גרם סוכר וניל (שקית)
קורט מלח
כוס מים
לסירופ:
1 קילו סוכר
2 כוסות מים
1 לימון חתוך ל-2
לטיגון:
2 בקבוקי שמן
אופן ההכנה:
1 ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או בסיר קטן.
2 שמים את המרגרינה המומסת בקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח. מערבבים היטב.
3 מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק יציב. משאירים בצד למנוחה של כ-20 דקות.
4 מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הלימון ומבשלים כ-15 דקות.
5 מביאים את השמן לרתיחה בסיר גדול. בינתיים, מרדדים את הבצק ויוצרים איזה צורות שאוהבים לעוגיות. מטגנים אותן בשמן הרותח עד שהן שחומות ומיד מעבירים לטבילה בסירופ. מגישים.