אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת ורדים, פטל וליצ'י

עוגת הגמר של תום בבייק אוף היא גרסה אישית שלו לעוגה מפורסת של הקונדיטור הצרפתי פייר ארמה: שכבות של ורדים, פטל וליצ'י בעוגה יפה במיוחד

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 07/05/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות -
Rating: 3.9 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדקואז:

150 גרם חלבונים

100 גרן סוכר

150 גרם אבקת סוכר

140 גרם אבקת שקדים

לקרמו פטל ליצ'י:

5 גרם ג'לטין

30 מ"ל מים

150 גרם מחית פטל

150 גרם מחית ליצ׳י

170 גרם ביצים

110 גרם סוכר

70 גרם חמאה

לקונפי פטל וליצ'י:

150 גרם פטל

100 גרם ליצ׳י

8 גרם פקטין

25 גרם סוכר

למוס ורדים:

11 גרם ג'לטין

50 מ"ל מים

1000 מ"ל שמנת

500 גרם שוקולד לבן

מי ורדים לפי הטעם

לריסוס:

400 גרם שוקולד לבן

400 גרם חמאת קקאו

צבע מאכל אדום

צבע מאכל ורוד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הדקואז: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים. מעבירים לרינג עגול ואופים 20-22 דקות.

3 מכינים קרמו פטל - ליצ'י: מערבבים את הג'לטין והמים ומשהים בצד ל-10 דקות.

4 מבשלים בסיר את מחית הפטל, מחית הליצ'י, הביצים, הסוכר והחמאה עד ל-82 מעלות. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס. מעבירים לרינג עגול ומקפיאים.

5 מכינים קונפי פטל ליצ'י: מבשלים יחד את מחית הפטל, מחית הליצ'י, הפקטין והסוכר עד לרתיחה. מעבירים לרינג עגול קטן יותר ומקפיאים.

6 מכינים את מוס הורדים: מערבבים את הג'לטין והמים ומשהים בצד ל-10 דקות.

7 מביאים לרתיחה 400 מ"ל מהשמנת המתוקה ושופכים על השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה.

8 מוסיפים את הג'לטין המושרה ומי הורדים ומערבבים עד שהג'לטין נמס. מצננים מעט.

9 מקציפים את שאר השמנת המתוקה לקצפת ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים לרינג עגול ומקפיאים.

10 מכינים את הריסוס: ממיסים בסיר את השוקולד הלבן, חמאת הקקאו וצבעי המאכל. כשהתערובת מתקררת ל-35 מעלות היא מוכנה לריסוס על העוגה.

11 מרכיבים את העוגה: מניחים מעל הדקואז את קרמו הפטל ואת מוס הורדים. מרססים את העוגה ומצפים אותה מכל הכיוונים. מניחים מעל את הקונפי ומקשטים בקישוטי שוקולד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.