סלסלת גריסיני
קמח, שומשום, פרג, קימל וגם מלח גס: אלו התוספות של הגריסיני המשגעים האלה, וזה מה שעושה אותם לכאלה. גריסיני פריכים וכיפיים עם ציפוי עשיר שאפשר לבנות כסלסלה ואפשר פשוט לנשנש כמקלות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
12 גרם שמרים טריים
375 מ"ל מים קרים
450 גרם קמח לחם
300 גרם קמח לבן
38 גרם סוכר
30 גרם שמן זית
12 גרם מלח
לציפוי:
חלמון
חופן קצח
חופן שומשום
חופן פרג
חופן קימל
חופן מלח גס
אופן ההכנה:
1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את השמרים והמים. מוסיפים קמח לחם, קמח לבן, סוכר ושמן זית ומערבלים לאיחוד. לשים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מלח, ולשים ל-5 דקות נוספות לבצק חלק ואלסטי.
2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
3 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים-שלוש עד לילה.
4 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים מהבצק רצועות של 1-2 ס"מ, ומסדרים על גבי קערה הפוכה חסינת חום, במרווחים ביניהן. מתפיחים לשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
5 מחממים תנור ל-230 מעלות. מושחים את הבצק בחלמון, ומפזרים מעל כל רצועה תוספת אחרת- קצח, שומשום, פרג, קימל ומלח גס לסירוגין.
6 מכניסים את הקערה לתנור ואופים 3-5 דקות. מנמיכים את התנור ל-150 מעלות, ואופים 15 דקות נוספות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים