אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

מוס יוגורט ופרג כפרי עם אוכמניות בקרמל

אחד הקינוחים הכי מקוריים ומרעננים שנתקלנו בהם לאחרונה: מוס יוגורט מנוקד בפרג, אוכמניות מתוקות-חמוצות בקרמל ושכבה של שטויזל פקאנים מלמעלה. אנחנו מוכנים לאכול אותו כל יום

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשטרויזל פקאן:

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר דמררה

150 גרם קמח

75 גרם אגוזי פקאן טחונים

75 גרם שקדים טחונים

חצי כפית קינמון

לקרם היוגורט:

50 גרם פרג טחון (שליש כוס)

300 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

200 גרם יוגורט שמן 5 אחוז שומן

2 כפות סוכר

גרגירים מחצי מקל וניל

קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון

לאוכמניות בקרמל:

150 גרם סוכר

400 גרם אוכמניות טריות או קפואות

מיץ מחצי לימון-1 כפית מיץ לימון

לקישוט:

פקאנים טריים

מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1 השטרויזל: מרככים את החמאה מעט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים לערבל עד שנוצרים פירורים גסים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים בה את פירורי הבצק. אופים בתנור מחומם מראש ל-160-150 מעלות במשך 12-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים. שומרים בקירור בכלי אטום ומשתמשים לפי הצורך בקינוחים ומעל גלידה. השטרויזל נשמר היטב כשלושה שבועות.

2 קרם יוגורט: מביאים לרתיחה בסיר את הפרג הטחון עם חצי כוס מהשמנת המתוקה, מצננים היטב. מקציפים יחד במיקסר עם וו הקצפה את היוגורט, יתרת השמנת המתוקה, הסוכר ומקל הווניל עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומניחים במקרר עד להרכבת הקינוחים.

3 אוכמניות בקרמל: ממיסים סוכר במחבת רחבה ויוצרים קרמל. מוסיפים אוכמניות (אם אין, אפשר להחליף בפטל) ומיץ לימון ומבשלים יחד על להבה בינונית כמה דקות, עד שהאוכמניות מגירות נוזלים ו"נמסות" לתוך הקרמל. מצננים.

4 הרכבת המנה: מזלפים קרם יוגורט בתחתית צנצנת שקופה בנפח של 400 מ"ל, עד למחצית הגובה. מעל הקרם מניחים 3 כפות של אוכמניות בקרמל. מעל האוכמניות מפזרים שטרויזל, פקאן טרי ומקל קינמון לקישוט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.