אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", קשת 12

קיש גבינות ואספרגוס

אם אתם כמונו, אתם בטח לא מכינים מספיק קישים לארוחת הערב, אז קבלו מתכון מושלם לקיש עם בצק פריך נהדר ומלית של תערובת גבינות ואספרגוסים טריים. רק סלט קטן בצד ואתם מסודרים

ליזי בן יעקב | בייק אוף ישראל | פורסם 21/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ):

60 גרם חמאה רכה

כפית סוכר

10 גרם אבקת אפייה

כוס קמח 

חצי כוס חלב

למלית:

25 גרם חמאה

2 בצלים גדולים קצוצים

צרור אספרגוס שטוף

1 מיכל שמנת מתוקה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם מוצרלה מגורדת

חופן פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים חמאה, סוכר, אבקת אפייה, קמח וחלב. לשים במהירות נמוכה לקבלת בצק דביק. נזהרים לא ללוש יותר מדי. מוציאים מהמיקסר ומרדדים את הבצק לעלה דק.

3 משמנים תבנית טארט ומרפדים את התחתית בבצק ובדפנות באופן אחיד. מהדקים עם האצבעות. מעבירים למקרר.

4 מכינים את המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מצננים את הבצל ומסדרים מעל הבצק בתבנית.

5 חותכים את האספרגוסים לפרוסות (שומרים 4-5 מהם לקישוט) ומסדרים בשכבה דקה מעל הבצל.

6 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מוסיפים את הביצה, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים מעל הבצל והאספרגוס. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה, המוצרלה והפרמזן ומסדרים את האספרגוס שהשארנו בצד. אופים בתנור כ-20-25 דקות, עד שהבצק זהוב והבלילה יציבה יחסית.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו ע"י המתמודדים.