קוקילידה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
קוקילידה. מכינים אחת גדולה ופורסים|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

קוקילידה

מרכיבים: 
225 גרם (כוס וחצי ועוד כף וחצי) קמח 
כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
112 גרם חמאה
40 גרם (4 כפות) סוכר חום 
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן 
ביצה
255 גרם שוקולד צ'יפס 

למילוי:
גלידה וניל
צימוקים אוזבקים
פיצפוצי שוקולד
פקאנים מסוכרים

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתיה, ושומרים בצד.

2. במיקסר מערבבים את החמאה, הסוכרים והביצה עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את החומרים היבשים ששמרנו בצד ומערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים.

4. את הבלילה מפצלים ואופים בשתי בתבנית קפיצית בקוטר 15 ס"מ, במשך כ-12 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כך שמתקבלות 2 עוגיות.

5. בינתיים בקערה מערבבים את הגלידה עם שאר חומרי המילוי, ומשטחים בתבנית קפיצית נוספת בגודל זהה. מקפיאים להתקשות. 

6. מוציאים את העוגיות התנור ומצננים. מחלצים את העוגיות ואת הגלידה ומרכיבים סנדוויץ' של שתי עוגיות וביניהן המילוי, חותכים למשולשים ומגישים.

גלידת משמשים על לחם אבוד (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
פינוק אמיתי: גלידת משמשים על לחם אבוד|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

גלידת משמשים צלויים ולחם אבוד

מתכון של השף אבנר לסקין

מרכיבים:

לגלידה:
500 גרם (2 כוסות ועוד כף) חלב מלא
500 גרם (2 כוסות ועוד כף) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית ווניל
280 גרם (כוס ושליש) סוכר
12 חלמונים
10 משמשים
50 גרם (4 כפות גדושות) סוכר חום דמררה

ללחם אבוד:
ביצה
וניל
חלב
חלה ישנה
חמאה לטיגון
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים רוטב אנגלייז: שמים בסיר חלב, שמנת ו-ווניל ומבשלים לרתיחה.

2. בנפרד שמים בקערה סוכר וחלמונים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.

3. ברגע שהחלב והשמנת רותחים מקטינים את הלהבה ושופכים שליש מהנוזל לתוך החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים את הנוזל לתוך הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מגיעה ל-80 מעלות.

4. מעבירים דרך מסננות ונותנים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

5. בזמן שרוטב האנגלייז מתקרר, חותכים את המשמשים לפלחים עם סכין, מניחים בקערה ומוסיפים אמרטו וסוכר חום. מערבבים היטב. 

6. מחממים תנור למצב גריל, ומפזרים את הפירות על מגש עם נייר אפייה. אופים את הפירות עד לקבלת מרקם חרוך קלות, ומוצאים מהתנור לצינון.

7. מפעילים את מכונת הגלידה ובתוכה רוטב האנגלייז. נותנים למכונה לעבוד עד שמתקבל מרקם של גלידה רכה. בשלב זה מוסיפים את הפירות ונותנים למכונה לעבוד עד שמתקבל מרקם של גלידה.

8. מכניסים את הגלידה למקפיא לשעתיים לפחות. לאחר שעתיים הגלידה מוכנה להגשה.

9. מכינים את הלחם: מערבבים ביצה, וניל וחלב. משרים פרוסת לחם ומטגנים בחמאה.

10. מגישים את הלחם עם אבקת סוכר וגלידת המשמשים. אפשר גם להוסיף קצפת/קרם פרש.