ענני שוקולד במרק בננה

 

מרכיבים:
כוס חלב
בננה בשלה
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות נוטלה
2 קוביות שוקולד מריר

 אופן ההכנה: 

1. טוחנים יחדיו את כוס החלב עם הבננה הבשלה. 

2. מקציפים את השמנה המתוקה ומקפלים בתוכה את הנוטלה. 

3. לקערה עמוקה מוזגים את מרק הבננה, בתוכו מפזרים ענני קצפת שוקולד.

4. מגררים מעל שוקולד מריר. 

מלבי פירות יער (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
מלבי פירות יער|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

מלבי בקולי פירות יער

מרכיבים (ל-4-5 מנות):
מעט מים
75 גר' (1/3 כוס) קורנפלור
250 מ"ל (כוס ועוד כף) חלב 
75 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
250 מ"ל שמנת
2 מקלות וניל

לקולי:
200 גרם (2 כוסות) פירות יער קפואים
100 גרם (כוס) סוכר 
מעט לימון לסחיטה קלה

לקישוט:
מרק מלון (טוחנים במעבד המזון מלון טעים ומסננים דרך מסננת דקה למרק חלק)

אופן ההכנה:

1. מטפטפים מים  לכלי אלומיניום. 

2. ממיסים היטב את הקורנפלור במעט מהחלב הקר בקערה. 

3. מוסיפים את שאר המרכיבים לסיר, טועמים ומתקנים תיבול. 

4. על להבה בינונית מביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה.

5. כשהתערובת מתקרבת לרתיחה ומתחילה להסמיך (אתם תרגישו את ההתנגדות בערבוב) מורידים מהאש ובעזרת מצקת מחלקים לכלים. 

6. מצננים במקרר כ-4 שעות (אם מכוסה היטב יכול להשמר עד שלושה ימים). 

7. בינתיים מכינים את הקולי – מבשלים את הפירות והסוכר בקלחת עד שהפירות מתפרקים והופכים לרוטב סמיך. מוסיפים מעט לימון. 

8. להגשה: הופכים את כלי האלומיניום לתוך צלחת מעט עמוקה, מחוררים למעלה עם סכין דקה, לשחרור קל של הכלי. מוזגים מסביב מרק מלון ומוסיפים מעל קולי פירות יער. 

כרובית בבשמל (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
כרובית בבשמל|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

כרובית בבשמל

מרכיבים: 
כרובית שלמה 
סיר מים רותחים
שמן זית

לבשמל:
300 גרם חמאה
3 כפות קארי צהוב
150 גרם קמח
6 כוסות חלב

לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1.  מבשלים את הכרובית שלמה, עם העלים הירוקים, במשך 6 דקות (בחורף 10 דקות). 

2. מסננים, מלטפים בשמן זית ומכניסים לתנור עד שמתקבל צבע זהוב.

3. בינתיים מכינים את הבשמל: בסיר ממיסים חמאה וקארי, מוסיפים את הקמח וטורפים. מוסיפים את החלב וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה.

4. מוציאים את הכרובית מהתנור ועוטפים אותה בבשמל.

5. מכניסים שוב לתנור לכ-20 דקות.

6. מוציאים ומגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצה מלמעלה.

ארוז קון לצ'ה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
ארוז קון לצ'ה|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

פודינג אורז בחלב – Arroz con Leche

של שי-לי ליפא

פודינג נימוח ומנחם שמכינים במשפחות ספרדיות. הטריק שלי: להוסיף קצפת לאורז המבושל – מתקבל פודינג אוורירי וטעים במיוחד.

מרכיבים (ל-10-8 מנות):
1 ליטר חלב 3%
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
גרגרים מ-1/2 מקל וניל
2/3 כוס אורז עגול
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

להגשה:
קינמון טחון

אופן ההכנה:

1. מחממים חלב, סוכר וגרגרי וניל בסיר בינוני תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסוכר נמס. מוסיפים אורז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-30 דקות עד שהאורז רך מאוד. מצננים היטב.

2. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לאורז המבושל.

3. מחלקים לקערות ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

4. זורים קינמון ומגישים קר.