פנקייק תבלינים (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
פנקייק תבלינים|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

פנקייק קריספי של קוקוס ותבלינים עם בננה צלויה

מרכיבים: 
1בננה
100 גר' קמח אורז
200 מ"ל מים קרים
200 מ"ל קרם קוקוס
כפית סוכר
קינמון
אגוז מוסקט
ציפורן
פלפל אנגלי
קורט מלח
חמאה
שוקולד מריר (או איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1. צולים בננה בקליפתה תוכנית אפיה בטמפ' מקסימלית כ-10 דקות עד שמשחירה ומתרככת בפנים. בעזרת כף מרוקנים את הבננה ומניחים בצד. 

2. מערבבים את כל החומרים יחד (פרט לבננה, החמאה והשוקולד) ומתבלים לפי הטעם. 

3. במחבת חמה שמים מעט חמאה וכאשר היא משחימה מוסיפים מצקת קטנה מהבלילה. מטים את המחבת עד לכיסוי מלא של הבלילה. 

4. מכסים לדקה במכסה.

5. מורידים את המכסה, שמים את הבננה הצלויה ומגרדים שוקולד על פומפיה. 

6. מקפלים לשניים ומגישים חם מהמחבת. 

 

ערוסה (צילום: צילום מסך מתוך התכנית, אוכל עם ברק)
ערוסה|צילום: צילום מסך מתוך התכנית, אוכל עם ברק

ערוסה

מרכיבים:

לערוסה:
1 ק"ג בשר טחון לקבב
1 צרור פטרוזליה קצוצה
לימון
1 בצל לבן קצוץ דק
מלח ופלפל
6 פיתות
צרור ארוגולה
שמן זית
לימון

לתערובת התבלינים:
פפריקה מתוקה
שום
זרעי כוסברה
מעט כמון
פלפל אנגלי
מעט קינמון
פלפל שאטה
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הפטרוזליה והבצל הקצוץ (אפשר לבקש מהקצב שיטחן הכל יחד, רק שלא יתבל). 

2. מתבלים את התערובת במלח ופלפל שחור לפי טעם, לשים היטב ויוצרים קציצה בעובי 2 ס"מ ובקוטר הפיתה שלכם (נסו עם פיתות קטנות).

3. חוצים את הפיתות לאורכן ומורחים את שני הצדדים במשחת התבלינים. מניחים את קציצת הקבב בין שני חצאי הפיתה.

4. מניחים על מחבת גריל עם משקולת כלשהי, הופכים כל 5 דקות, כך שתתקבל צלייה יפה משני הצדדים.

6. מכינים סלט ירוק מארוגולה קרועה גס ומתובלת בשמן זית מלח ולימון.

6. פותחים את הפיתה, מוסיפים את הסלט, סוגרים וחותכים לרבעים. 

 

צ'יקן מסאלה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
צ'יקן מסאלה|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

צ'יקן טיקה מסאללה

של השפית רינה פושקרנה

מרכיבים: 
800 גרם חזה עוף ללא עצמות חתוך ל-20-18 פיסות
4 כפות שמן זית
2 כפות ג'ינג'ר טחון או כתוש
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס קשיו
1/2 כוס מים
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית פפריקה
מלח
1 כף מיץ לימון
5 חוטי זעפרן מושרים בכף מים פושרים

להגשה:
1 בצל חתוך לטבעות
כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מכינים 3 קעריות: אחת לשמן זית, אחת למחית ג'ינג'ר ואחת למחית שום. טובלים את פיסות העוף בשלוש הקעריות בסדר זה.

2. מכינים מחית קשיו במעבד מזון מהקשיו והמים.

3. שמים את העוף בקערה גדולה. מתבלים בפלפל, כמון, אגוז מוסקט טחון, פפריקה, צ'ילי, הל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ומחית קשיו עם זעפרן. מערבבים ומניחים ל-6-4 שעות במקרר.

4. מחממים תנור לחום מקסימלי (300 מעלות, ואפילו יותר אם אפשר).

5. משפדים את פיסות העוף על שיפודי עץ שהושרו כמה שעות במים כדי למנוע חריכתם. מנמיכים את חום התנור ל-250 מעלות וצולים 15 דקות, עד שהעוף מתרכך. מגישים ליד טבעות בצל וכוסברה קצוצה.

לכל המתכונים של "אוכל עם ברק"