תפוחי אדמה ברוטב ערק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
תפוחי אדמה ברוטב ערק|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

סקלופיני תפוחי אדמה בחמאת ערק

מרכיבים: 
4 תפו"א אדום / בלו בל
1 כוס קמח לבן לציפוי
55 גר' חמאה
2 כף שמן זית
2 שן שום
קורט פלפל שאטה
30 מ"ל ערק
1 לימון
ארטישוק קפוא
פטרוזיליה
½ צרור עירית
פרמז'ן

אופן ההכנה:
קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח גס על להבה נמוכה לאחר רתיחה. מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט ממי הבישול בצד. 

פורסים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1 ס"מ ומקמחים.

במחבת ממיסים על להבה בינונית 25 גרם חמאה ומעט שמן זית. מוסיפים את טבעות תפוחי האדמה, השום הקצוץ ופלפל שאטה חריף. צולים את תפוחי האדמה מעט (כדקה מכל צד).

מוזגים למחבת 30 מ"ל ערק (צ'ייסר) ומאדים את האלכוהול. סוחטים למחבת מיץ מלימון אחד ומצמצמים דקה נוספת. מוסיפים את מי הבישול של תפוחי האדמה עד ל-2/3 גובה הפרוסות. מוסיפים עוד 30 גרם קוביות חמאה קרה. מכסים את המחבת ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב מתאחד. 

במחבת נפרדת מקפצים פרוסות של תחתיות ארטישוק בשמן זית עם שום ופטרוזיליה. מוסיפים את הארטישוק לתפוחי האדמה – מפזרים עירית קצוצה וגילופי פרמז'ן ומגישים חם. 

קציצות ברוטב ערק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
קציצות ברוטב ערק|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

קציצות דג ברוטב ערק, כוסברה ולימון על סלט קינואה

של השף אבי לוי

מרכיבים: 
300 גרם דג לוקוס או מוסר
4 שיני שום
1 פלפל חריף ירוק
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפיות מלח גס
1 כפית כמון
1 ביצה
שמן לטיגון

לרוטב של הקציצה:
3 שיני שום שלמות
שמן קנולה לטיגון 
1 כפית פפריקה מתוקה
1 לימון קלוף וחתוך לקוביות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
מלח גס לפי הצורך
1 כוס כוסברה קצוצה
50 cc ערק 

לקינואה:
חצי זר כוסברה
זר בצל ירוק
פלפל צ'ילי ירוק חריף
שן שום
2 כוסות של קינואה מבושלת עפ"י הוראות היצרן
שמן זית
מלח
מיץ של 3 עגבניות סחוטות

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות: את הדגים , השום ,הפלפל חריף והכוסברה קוצצים היטב בעזרת סכין לתערובת אחידה, מוסיפים את התבלינים ואת הביצה, מערבבים היטב ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. 

מטגנים את הקציצות עד להזהבה ומוציאים לקערה.

הרוטב: בסיר רחב מתחילים בטיגון של השום בשמן קנולה, מוסיפים את הפפריקה, הלימון הקלוף, העגבניות והמלח ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים את הכוסברה ואת הערק וסוגרים את המכסה לבישול של 35 דקות על להבה נמוכה.

מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 15 דקות.

לקינואה: קוצצים את עשבי התבלין, הפלפל החריף והשום. מערבבים יחד עם הקינואה המבושלת והמצוננת, מתבלים בשמן זית ומלח וסוחטים מעל 3 עגבניות.