שווארמה פטריות
מרכיבים:
שמן זית
1 כף חמאה
1בצל לבן, פרוס לרצועות
מרווה יבשה
2 פטריות שמפניון גדולות, פרוסות דק
3 פטריות פורטובלו גדולות, פרוסות דק
פלפל שחור
מלח
בהרט או תבלין שווארמה לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וחמאה.
2. מטגנים את הבצל על אש בינונית עד השחמה.
3. מוסיפים את עלי המרווה, הפטריות והתבלינים.
4. מטגנים עד שהפטריות נצרבות היטב.
קרפצ'יו פטריות
מרכיבים:
200 גרם פטריות מסוגים שונים
שמן זית
לימון
מלח
פלפל שחור
20 גרם צנוברים
5 גבעולי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. קוצצים פטריות מסוגים שונים הכי דק שיכולים, ומניחים על כלי הגשה חסין אש.
2. מזלפים שמן זית וצורבים להשחמה יפה עם ברנר.
3. מתבלים במעט לימון, עוד שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מפזרים מעל צנוברים ופטרוזליה קצוצה.
ריזוטו פטריות
מרכיבים:
לציר פטריות:
שמן זית
1 בצל לבן, קצוץ דק
½ כרשה, קצוצה
2 שיני שום
½ שורש סלרי, חתוך לקוביות גסות
½ ק"ג פטריות, חתוכות גס
לריזוטו:
1 סלסילת פטריות
½ כרשה, קצוצה דק
1 שן שום, קצוצה
עלי תימין משני ענפים
2 כוסות אורז לריזוטו
½ כוס יין לבן
ציר פטריות
כמה קוביות חמאה קרה
פרמזן
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הציר: צולים בשמן זית את ירקות השורש והשום, מוסיפים את הפטריות לטיגון קל נוסף, מכסים ב-1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, מבשלים חצי שעה ומסננים.
2. לריזוטו: מטגנים בחמאה את הכרשה עד שקיפות. מוסיפים את הפטריות, השום והתימין וצורבים את הפטריות. מוסיפים את הריזוטו לטיגון קל נוסף.
3. מוסיפים מעט יין לבן ומערבבים עד שהריזוטו סופח אותו. מוסיפים כל פעם מצקת של ציר הפטריות ומערבבים עד שנספג בריזוטו. ממשיכים כך עד שהריזוטו מגיע למידת ההכנה הרצויה (אל דנטה - נגיס).
4. מוסיפים מעט קוביות חמאה קרות ומערבבים. מגישים עם פרמזן ופטרוזליה קצוצה מעל.
פטריות פורטבלו ממלואות בגבינות
מתכון של ד"ר דליה לוינסון
מרכיבים:
בצל גדול
כ-25 גרם חמאה
פירורי לחם קראנצ'יים
פטריות פורטובלו גדולות, קעורות ומוצקות כמספר הסועדים
פלפל שחור
אגוז מוסקט
100 גרם גבינת עזים משובחת למריחה
150 גרם גבינת קשקבל
100 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
2. קוצצים את הבצל ומאדים במחבת עם חמאה.
3. מרפדים בנייר אפייה את מגש האפייה ומפזרים שכבה של פירורי לחם לספיגת הנוזלים.
4. במטלית לחה מנגבים את כובעי הפטריות או מסירים את קליפתן. מנתקים את רגלי הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן ומתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט.
5. מורחים את פנים הפטריות בשכבה של גבינת עזים וממלאים בתערובת הבצל והפטריות המטוגנות.
6. מניחים ומסדרים את הפטריות על שכבת פירורי הלחם שפיזרנו על מגש האפייה. מגרדים קשקבל ופרמזן מעל כל פטרייה ומפזרים מעט פירורי לחם.
7. אופים עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט.