לאפה חסה

מרכיבים:
100 גרם מקלות שקדים
איטריות שעועית (לעלה חסה הכמות היא 100 גר איטריות מושרות)
חסה אייסברג
חופן עלי ארגולה
חופן עלי רוקט רוקט
חופן חמציץ אם יש
חופן תרד תורכי
3 גבעולי בצל ירוק
חצי כוס כוסברה
1 פלפל צילי אדום טרי
1 פלפל ירוק חריף
1 בצל סגול
שמן זית
2 ליים
רימון
רוטב דגים תאילנדי (הפחות מלוח) לתיבול
שמן צ'ילי (שמן זית עם פלפל סודני קטן מושרה בפנים)

אופן ההכנה: 

1. קולים את השקדים.

2. משרים את איטריות השעועית במים חמים לריכוך ומסננים.

3. מפרקים את עלי החסה ושוטפים. 

4. קוצצים את שאר הירוקים/ירקות לקערה ומתבלים: זרזיף קל של שמן זית, ליים, רוטב דגים, סחיטת רימון, מעט מלח - העניין בתיבול הזה הוא האיזון הפנימי בין ארבעה טעמי יסוד: מלוח, חמוץ, חריף ומתוק. 

5. בכל עלה חסה מניחים חופן (100 גר) איטריות שעועית חופן מהסלט הירוק ושקדים קלויים.

מרק חסה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
מרק חסה|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

מרק חסה קר

של השף אוראל קמחי

מרכיבים: 
3 חסות יפות
400 גרם שקדים לבנים
100 מ"ל בלסמי לבן
3 בצלי שאלוט
צ'ילי
מלח
פלפל
200 גרם בורגול מושרה
2 כפות פפריקה מעושנת
שמן זית
1 עגבניה
צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה: 

1. לקערה של מעבד מזון מכניסים את עלי החסה, השקדים, הבלסאמי הלבן, שאלוט אחד, הצ'ילי וכוס מים ומערבבים הכל עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים פלפל ומלח. 

2. מעבירים את התערובת דרך מסננת כדי לקבל מרק חלק ואחיד.

3. את הבורגול המושרה מערבבים עם 2 בצלי שאלוט קצוצים דק, פפריקה מעושנת, שמן זית, עגבניה אחת סחוטה, פטרוזיליה ומלח ופלפל. 

4. מוזגים על סלט הבורגול את מרק החסה ומגישים צונן.