סלט לחם ופורל מעושן (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
סלט קרעי לחם ופורל מעושן|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

סלט קרעי לחם ופורל מעושן

מרכיבים: 
2נשיקות של לחם שאור (הקצוות של הלחם)
300גר' של פורל מעושן / מקרל מעושן / פלמידה מעושנת
צרור כוסברה
בצל סגול בינוני
צנונית  - אם רוצים
שמן זית
חומץ שרי
לימון
מלח אטלנטי
1 שמנת חמוצה 27%
6 עגבניות עסיסיות

אופן ההכנה:

קורעים לחתיכות גסות את הנשיקות של הלחם (אפשר גם לצלות את הלחם עם שמן זית בתנור עד שמזהיב ומקבל קראסט). 

מפוררים את הדג המעושן לחתיכות גסות (צ'אנקס).

מפרידים או קוצצים גס את עלי הכוסברה, פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקות וניתן להוסיף גם פרוסות צנונית. 

שמים הכל בקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, חומץ שרי ומלח אטלנטי לפי הטעם.

מניחים בערמה במרכז צלחת שטוחה, מפזרים על הסלט כפיות של השמנת חמוצה, סוחטים את העגבניות על הסלט והשמנת ובוזקים עוד שמן זית. 

רביולי סלק וטונה מעושנת (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
רביולי סלק וטונה מעושנת|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

רביולי סלק, טונה מעושנת, קרם חזרת ועירית

מרכיבים:
2 סלקים שטופים עם הקליפה
1 שמנת של פעם 27%
שורש חזרת
טונה מעושנת
עירית
לתיבול – שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

צולים את הסלקים בקליפתם בטמפרטורה הכי גבוהה של התנור, בתוכנית גריל והכי צמוד לגריל שאפשר - 
עד שקליפת הסלק משחירה מבחוץ והסלק רך מבפנים (בודקים בעזרת סכין חדה). בערך 1.5-2 שעות תלוי בגודל הסלק.

מניחים להצטנן ואחר כך פורסים בסכין חדה או מנדולינה לפרוסות דקות ככל האפשר. 

קרם חזרת: מניחים את השמנת במסננת במקרר למספר שעות על מנת שתגיר נוזלים, מגררים חזרת על פומפייה דקה לפי הטעם (לאוהבי החריף), מתבלים במעט מלח וטורפים. מחזירים לקירור.

הגשה: מניחים פרוסת סלק, עליה מפוררים חתיכות מהטונה ומעט קרם חזרת. מכסים בפרוסת סלק נוספת, מזלפים שמן זית מעל ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לסיום מפזרים עירית קצוצה מעל.

סלט טונה של אבא (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
סלט טונה של אבא|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

סלט טונה של אבא

מרכיבים:
קופסת טונה מעושנת
2 כפות מיונז
בצל לבן קטן קצוץ דק
לתיבול: מלח, פלפל לבן ומעט לימון

אופן ההכנה:

מסננים את הטונה מהשמן שלה, מועכים בעזרת מזלג, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.