סלט רצועות גזר (צילום: צילום מסך, מבשלים עם ברק, אוכל עם ברק)
סלט רצועות גזר|צילום: צילום מסך, מבשלים עם ברק, אוכל עם ברק

סלט של מקלות גזר צבעוניים

מרכיבים:
1שן שום
3 כפות שמן זית
3 גזרים צבעוניים בינוניים
חופן קרוטונים
עלי חסה אייסברג 

אופן ההכנה:

1. בקערה מועכים שן שום, סוחטים חצי לימון, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.

2. מגלפים עם קולפן 3 גזרים צבעוניים פנימה, שוברים קרוטונים לרסיסים מערבבים הכל היטב.

3. מניחים בעלה של חסה אייסברג ואוכלים. 

עוף בקונפי גזר (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
עוף בקונפי גזר|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

עוף בקונפי גזר

מרכיבים: 

3 כרעיים עוף
3 גזרים קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
1 כוס מיץ גזר
1 כף סוכר חום/סוכר דקלים
1 צ'ילי אדום קצוץ
2 כפות סויה
2 כפות חרדל
מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מבשלים את כל חומרי המרינדה טעמים ומתקנים לפי טעם.

2. מניחים את הכרעיים בתבנית ושופכים את המרינדה על העוף.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות (תוכנית אפיה) ואופים שעה וחצי בתבנית מכוסה נייר כסף מחורר או בתבנית חסינת חום.

4. מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות (תוכנית גריל) וצולים למשך חצי שעה נוספת. משאירים חשוף מכל הצדדים ומקפידים להרטיב את העוף בנוזלים שלו עד להזהבה יפה. 

עוגיות גזר וטחינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
עוגיות גזר וטחינה|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

עוגיות גזר וטחינה

(מתכון של פאולה רוזנברג)

מרכיבים: 
3/4  כוס קמח כוסמין מלא
4 גזרים, מגוררים דק או מעובדים במעבד מזון
1/3 כוס טחינה גולמית
2 ביצים, טרופות
1 כפית אבקת אפייה
1/2כפית מלח
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס סירופ מייפל
כפית תמצית וניל טבעית
כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה: 

1. לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

2. לשמן נייר אפייה ולסדר עיגולים ברווחים של 2 ס"מ האחד מהשני.

3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות.

4. לקרר ולשמור בצנצנת סגורה.