אוכל
תמונת AVI׃ mako

קרם פטיסייר

הקרם דה לה קרם של רוב הקינוחים והמאפים הצרפתים

| מבשלים ביחד | פורסם 17/10/11 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

½ ליטר חלב (לקנות 2 ליטר חלב מלא הרדוף)

100 גרם סוכר

45 גרם קורנפלור

80 גרם חלמונים

מקל וניל

80 גרם חמאה

קרח

לבננות

3-4 בננות

סוכר

חמאה

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה את החלב והוניל. במקביל בקערה מערבבים הייטב את החלמונים, סוכר וקורנפלור.

2 ברגע שמתחילה רתיחה עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים.

3 מחזירים לאש ומבשלים כ 2 דקות ברתיחה מלאה.

4 מעבירים את הסיר לקערה עם קרח.

5 בעזרת מטרפה מקררים ומאווררים את הקרם.

6 ברגע שהקרם מגיע לטמפ' חום גוף מעבירים את הקרם לקערת מיקסר חשמלי, מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף את שהיא נבלעת בקרם.

הכנת בננות:

1 מחממים מחבת.

2 לקערה חותכים את הבננות ל4-5 חתיכות מפזרים 3-4 כפות סוכר מערבבים עם הידים עד שמופיע נוזל דביק וצמיגי. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את הבבנות עד קרמול קל.

הגשה:

עם כף מעבירים חלק מהקרם לצלחת הגשה ומעל בננות ומהרוטב של הבננות.