קרם פטיסייר
הקרם דה לה קרם של רוב הקינוחים והמאפים הצרפתים
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
½ ליטר חלב (לקנות 2 ליטר חלב מלא הרדוף)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
80 גרם חלמונים
מקל וניל
80 גרם חמאה
קרח
לבננות
3-4 בננות
סוכר
חמאה
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה את החלב והוניל. במקביל בקערה מערבבים הייטב את החלמונים, סוכר וקורנפלור.
2 ברגע שמתחילה רתיחה עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים.
3 מחזירים לאש ומבשלים כ 2 דקות ברתיחה מלאה.
4 מעבירים את הסיר לקערה עם קרח.
5 בעזרת מטרפה מקררים ומאווררים את הקרם.
6 ברגע שהקרם מגיע לטמפ' חום גוף מעבירים את הקרם לקערת מיקסר חשמלי, מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף את שהיא נבלעת בקרם.
הכנת בננות:
1 מחממים מחבת.
2 לקערה חותכים את הבננות ל4-5 חתיכות מפזרים 3-4 כפות סוכר מערבבים עם הידים עד שמופיע נוזל דביק וצמיגי. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את הבבנות עד קרמול קל.
הגשה:
עם כף מעבירים חלק מהקרם לצלחת הגשה ומעל בננות ומהרוטב של הבננות.