אוכל
תמונת AVI׃ mako

אורז ירוק

מנה קלה להכנה וטעימה, מתאימה כתוספת לחג, תהנו

| מבשלים ביחד | פורסם 17/10/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

½ שקית אורז פרסי

שמן זית

1 בצל יבש קצוץ

ענף מרווה

פלפל ירוק חריף

1 לימון

צרור: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע

מלח ים

מים מינרלים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז.

2 בסיר עם 3 כפות שמן זית מאדים את הבצל, עלי מרווה, ופרוסות פלפל חריף.

3 מוסיפים את האורז ומטגנים היטב עד שהאורז חם מאד. מתבלים במלח ים.

4 מכסים במים מינרלים + 2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ 15 דקות.

5 מכבים את האש מכסים במגבת ומניחים לזה כ5 דקות נוספות.

6 מעבירים לקערה ומאווררים עם מזלג.

7 במקביל לזמן הבישול של האורז קוצצים את עשבי התיבול.

8 מערבבים את העשב עם האורז, סוחטים מיץ מלימון אחד ומתקנים במלח ים.