תמונת AVI׃ mako
אורז ירוק
מנה קלה להכנה וטעימה, מתאימה כתוספת לחג, תהנו
| מבשלים ביחד
| פורסם 17/10/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
½ שקית אורז פרסי
שמן זית
1 בצל יבש קצוץ
ענף מרווה
פלפל ירוק חריף
1 לימון
צרור: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע
מלח ים
מים מינרלים
אופן ההכנה:
1 שוטפים את האורז.
2 בסיר עם 3 כפות שמן זית מאדים את הבצל, עלי מרווה, ופרוסות פלפל חריף.
3 מוסיפים את האורז ומטגנים היטב עד שהאורז חם מאד. מתבלים במלח ים.
4 מכסים במים מינרלים + 2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ 15 דקות.
5 מכבים את האש מכסים במגבת ומניחים לזה כ5 דקות נוספות.
6 מעבירים לקערה ומאווררים עם מזלג.
7 במקביל לזמן הבישול של האורז קוצצים את עשבי התיבול.
8 מערבבים את העשב עם האורז, סוחטים מיץ מלימון אחד ומתקנים במלח ים.