ספיישל מתכונים לילדים עם חיים כהן: תבשיל בשר עם פסטה, המבורגר 2 ways, עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות וקרפים במילוי תותים בקרם שמנת
מבשלים ביחד | פורסם 18:35 04.03.11
תבשיל בשר עם פסטהתבשיל בשר עם פסטה
חומרים: ½ ק"ג בשר טחון 3 כפות שמן זית קמצוץ רוזמרין טרי קצוץ 2 כף רסק עגבניות 2 עגבניות מגורדות בפומפייה 1 חבילה פסטה ספגטי מלח ים פלפל שחור
אופן ההכנה: 1. מביאים סיר מים גדול לרתיחה ומבשלים את הפסטה. 2. במקביל מבשלים את הבשר בסיר עם מעט מים, רוזמרין ומלח במשך 8 דקות. 3. מוסיפים עגבניות מגורדות, רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ-7 דקות. 4. כשהפסטה מוכנה מצרפים אותה למחבת ומקפיצים כדי לחבר בין הרוטב לפסטה.
חומרים: 225 גרם חמאה 180 גרם סוכר 180 גרם סוכר חום כהה 2 ביצים 400 גרם קמח 5 גרם סוגה לשתייה 7 גרם מלח 520 גרם שוקולד צ'יפס 1/3 חלב, 1/3 מריר, 1/3 לבן
אופן ההכנה: 1. מקציפים את החמאה והסוכרים במיקסר עם וו גיטרה. 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת. 3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתיה והמלח. מעבירים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים לזמן קצר ביותר. 4. מערבבים פנימה גם את שבבי השוקולד. 5. מחממים תנור ל-170 מעלות. 6. יוצרים כדורים ומשטחים אותם על נייר אפייה בתבנית. 7. אופים כ-15-20 דקות.
חומרים: 1 כוס חלב 50 גרם חמאה מומסת 100 גרם קמח 40 גרם סוכר 1 ביצה 1 חלמון קמצוץ מלח 1 חבילה תותים 1 שמנת חמוצה 1 שקית אבקת סוכר שמן קנולה
אופן ההכנה: 1. מערבבים חלב, ביצה, חלמון וחמאה מומסת. 2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. 3. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח, מערבבים היטב ומסננים. 4. מחממים מחבת ומשמנים קלות. יוצקים מתערובת הקרפ ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר משני הצדדים. 5. להכנת המילוי: פורסים את התותים, מערבבים עם שמנת חמוצה ומעט סוכר. 6. מניחים קרפ אחד על משטח עבודה, מסדרים מילוי בתחתית ומגלגלים. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.