חיים כהן מארח את צחי ויוסי, שני חברים ובשלנים חובבים, ויחד הם מכינים גולש ירוק וקציצות דג, אורז, קבב, סלט עגבניות חריף וטאטאן אגסים וקדאיף. המתכונים המלאים לפניכם
מבשלים ביחד | פורסם 08:55 17.03.11
אורזאורז
חומרים: 3 כוסות אורז יסמין שטוף ½ כוס שמן קנולה ¾ כוס מים מעט כורכום תפוח אדמה אחד קלוף ופרוס
אופן ההכנה: 1. מרתיחים סיר מים עם 3 כפיות מלח. חולטים את האורז כ-7 דקות ומסננים. 2. בסיר נוסף מחממים את השמן עם הכורכום ומוסיפים את המים. מעבירים את הנוזלים הללו לקערית. 3. באותו סיר יוצרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מסדרים שכבה הדוקה של אורז ומעליה מחזירים את שאר האורז, אך לא מהדקים. 4. יוצרים ארובות לעומק האורז אם כף עץ. שופכים חזרה לסיר את הנוזלים. 5. מכסים את הסיר עם מגבת ומכסה. מרתיחים כ-2 דקות ומעבירים לפלטת מתכת על אש חלשה לפחות ל-20 דקות עד שעה. 6. הופכים בזהירות על צלחת ומגישים.
חומרים: ½ ק"ג בשר בקר צוואר טחון ½ ק"ג בשר שפונדרה טחון 2 בצל יבש מלח פלפל שחור גרגירי כוסברה
אופן ההכנה: 1. מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הבשר. 2. קוצצים פנימה בצל ומתבלים בגרגירי כוסברה טחונה, מלח ופלפל. לשים היטב. 3. מקבבים על שיפודים רחבים וצולים על הגריל או הפלנצ'ה.
חומרים: 1 פילה אינטיאס כ1/2 ק"ג לפחות 1 תפוח אדמה לבן מבושל 1 ביצה 2 ראשי חסה שמן זית מלח ים לימון פרסי
אופן ההכנה: 1. חוצים את הלימון הפרסי ומשרים במים כשעה. 2. קוצצים את הדג לקוביות קטנות. מוציאים את הבשר של תפוחי האדמה מוסיפים ביצה ומלח. מערבבים. 3. יוצרים קציצות ומטגנים. 4. קוצצים את ראשי החסה. 5. בסיר סוטג' עם שמן זית ממיסים את עלי החסה כ-2 דקות. 6. מוסיפים מים וגם את המים מההשריה של הלימון הכבוש. 7. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-5 דקות. 8. מזגגים מיץ לימון ושמן זית.
חומרים: אגסים שלמים או חצאים 400 גרם חמאה מומסת קדאיף 50 גרם סוכר אבקת סוכר שמנת מתוקה
אופן ההכנה: 1. קולפים וחוצים את האגסים. 2. מחממים את התנור. 3. מחממים מחבת טפלון, מפזרים סוכר וממיסים לקרמל זהוב. מוסיפים מעט חמאה. 4. מניחים את האגסים במחבת על חלקם החיצוני בצורה צפופה. 5. בקערה קורעים קדאיף, בוזקים חמאה מומסת ואבקת סוכר ומערבבים היטב. 6. מסדרים שכבה יפה של קדאיף מעל האגסים ומהדקים את הדפנות בין האגסים לשפת המחבת. 7. אופים בתנור הכי קרוב לגוף חימום עליון כ-10 דקות. 8. במקביל מקציפים שמנת במיקסר חשמלי עם מעט סוכר. 9. הופכים את הקדאיף על צלחת הגשה, תוך זהירות מנוזלים חמים במחבת. מגישים עם קצפת.