פסטה טרייה ברוטב עגבניות (תמונת AVI: mako)
פסטה טרייה ברוטב עגבניות|תמונת AVI: mako
פסטה טרייה ברוטב עגבניות

בואו ללמוד איך עושים פסטה מהממת וטרייה בקלות וממצרכים בסיסיים

מרכיבים (6 מנות):
לבצק
150 גרם קמח פסטה לבן
80 גרם סמולינה דורום
8 חלמונים
4 כפות שמן זית
קמצוץ מלח

לרוטב
1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים
6 שני שום קלופות ופרוסות
1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
4 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
הבצק:
1. על משטח עבודה רחב צרו ערמה של קמחים והמלח.
 
2. הפרידו את הביצים (אין צורך בחלבונים), צרו גומה בקמח ושיפכו בזהירות את החלמונים ושמן הזית למרכזה.
 
3. ערבבו ולושו את כל החומרים יחד לבצק אחיד וקשה. יש לניילן את הבצק ולקרר אותו כ30 דקות.
 
4. פתיחת הבצק: יש להעביר את הבצק במכונת פסטה ולקפל את הדף שנוצר ל3, יש לבצע פעולה זו 7 פעמים כאשר כל פעם מסובבים את הבצק ב 90 מעלות. מעלים את המספר במכונה כך שעלה הפסטה יצא דק יותר, חוזרים על הפעולה הזאת עד למספר 7.
 
5. מעמידים סיר מים לרתיחה.
 
6. מבשלים את הפסטה במים, כאשר הפסטה צפה היא מוכנה.
 
הרוטב:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.
 
2. חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלף בקלות.
 
3. קוצצים את העגבניות הקלופות.
 
4. מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.
 
5. מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל.
 
6. מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות, מבשלים כ7 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה טרייה ברוטב עגבניות

בלאדי מרי (תמונת AVI: mako)
בלאדי מרי|תמונת AVI: mako
בלאדי מרי

או שמשוגעים עליו או שלא מסוגלים לגעת בו.  קוקטייל הוודקה עגבניות בגרסה של אייל שני

מרכיבים (4 מנות):

חזרת טרייה
פלפל שחור טחון טרי
צ'ילי יבש שאטה
סלרי אמריקאי טרי
וודקה
 הרבה קרח

אופן ההכנה
1. מעבירים חלק מרוטב העגבניות לקירור בבן מארי עם קרח, אחרי שקר מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת רוטב חלק.
2. מגרדים חזרת, מוסיפים צ'ילי, מעבירים לכוסות "היי בול" ואליהן מוסיפים את הוודקה, הסלרי והתבלינים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בלאדי מרי

 

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל