אל "איש הגלידה" הגענו לא בעקבות פניית יחסי ציבור או על ידי אדון גלידה עצמו, אלא דרך המלצות ובאזז ברשתות החברתיות, ה"מפה לאוזן" של זמננו. מדובר באדם אנונימי, שגם רוצה להישאר אנונימי, ומייצר גלידת בוטיק בכמויות מזעריות ובתנאים מוקפדים ומוכר אותה במשלוחים בלבד (הגלידה מגיעה במשקל קילו במחיר 100 שקלים+דמי משלוח בהתאם לאזור החלוקה. אנחנו שילמנו על משלוח לתל אביב 29 שקלים).

נכון לעכשיו איש הגלידה מציע רק טעם אחד: גלידת קולד ברו. מדובר על קפה שנחלט במים קרים לאורך 8-10 שעות. בגלידה עצמה יש שבבי קקאו נא, ומלמעלה שכבת ציפוי של שוקולד לבן בתוספת אספרסו. 

קופסת גלידת קולד ברו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קופסת גלידת קולד ברו|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

 

גלידת קולד ברו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
איך אני נראית? מיליון דולר $|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אותו איש גלידה אומנם מעדיף לשמור על זהותו חסויה, אבל הוא מגיע מתחום הקולינריה ובעל ניסיון. בשיחה שקיימנו איתו הסביר: " בעיניי אני כאדם לא רלוונטי, מה שחשוב הוא איכות וטעם הגלידה. המלאי קטן מאוד, יש ימים שאני סוגר אחרי שעה את ההזמנות. לייצר מארז גלידה לוקח 48 שעות; כל גלידה שיוצאת מהמעבדה שלי מאוד מוקפדת ומדויקת. אני מייצר כמויות מאוד קטנות כדי שאוכל לשלוט בזה."

מרקם מושלם (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מרקם מושלם|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אחרי שטעמנו אותה, אנחנו יכולים לקבוע שהתשוקה של איש הגלידה מורגשת: אם זה באריזה המושקעת והאסתטית, בטעם המצוין ובאיכות המוצר שלו. גלידת קפה מעולם לא דיברה אלינו, למעשה, היא אפילו לא בין חמשת טעמי הגלידה המועדפים עלינו, אבל הגלידה הזאת משלבת בהצלחה טעמי קפה עמוקים וטובים עם קראנץ' קקאו ובעיקר עם מרקם חלומי, שקשה שלא לחפור בקרטון. באמת גלידה מיוחדת וחריגה בנוף. כששאלנו את איש הגלידה אילו טעמים נוספים מתוכננים להיוולד במעבדתו, קיבלנו תשובה שהשאירה אותנו מסוקרנים: "האמת שמוחי הקודח שוקד כבר כמה זמן על טעם חדש. הפתעות בדרך".

איש הגלידה - גלידת קולד ברו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
רק להכניס כפית|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako