אין תמונה
במבה בומבה. כמה שיותר גדול יותר טוב!

במבה בומבה, אסם
כששמענו על הבמבה בומבה החדשה, מיד נזכרנו במסיבמבה – חבילת הבמבה הענקית, שאמורה להספיק למסיבה שלמה. אבל לא, הפעם לא השקית היא הגדולה אלא הבמבה עצמה, ותנו לנו לומר לכם – זה חתיכת דבר מגניב! הבמבה מסוג בומבה היא גדולה. מה גדולה – ענקית. משהו כמו גודל של ארבעה במבים בכל במב, מה שמצריך לפחות שני ביסים, ואפילו שלושה לבמב הבודד. מבחינת חוויית המשתמש אין כאן שדרוג של ממש, ואפילו להפך – היחס בין הפנים לחוץ של הבמבה הרגילה הוא אידאלי מבחינת המרקם. אבל עצם הנשנוש של במבה עצומה בגודלה עורר בנו איזו תחושת עליזה בארץ הפלאות מדהימה, שפשוט עושה כיף לגוף ולנפש.

שורה תחתונה: אגב, לא שכחנו שזה סיבוב שני למוצר מהניינטיז שאף אחד לא זוכר (חוץ מאתנו). 4 כוכבים.
מחיר: 4-5 שקלים לשקית של 60 גרם.

>> קפצו להגיד לנו שלום גם בפייסבוק

אין תמונה
שבורים. ובכן, סניידרס זה לא

שבורים, בייגל בייגל
בחלוקה של האנושות לאנשים שאוהבים במבה ואלו שמעדיפים ביסלי, יש גם את המגזר האנין יותר גם אם מיוחצן פחות של חובבי הבייגלה. מדובר באנשים בעלי שקט פנימי ותבונה, שיודעים כמה עמוק הסיפוק הרגשי שבליפול על חבילת שטוחים. אותם אנשים, שאפשר לכנות גם מובילי דעה או מנהיגים סמויים, התרגשו מ"שבורים", החטיפים החדשים של בייגל בייגל, אולי אפילו קיוו לתשובה ציונית הולמת לחטיפי סניידרס הכיפיים, שכוללים חתיכות בייגלים עם דבש וחרדל, גבינת צ'דר ו"הוט באפלו ווינגס" (וכמובן יש את זה שאין להזכיר את שמו, בייגלה חמאת בוטנים). בייגל בייגל מנסים לעשות את זה עם שברי בייגלה עם מלח ופלפל, עם סוג נוסף בטעם בצל מוקפץ וכמובן הטעם הישראלי המקורי – ברביקיו. והתוצאה? וואללה, לא עפנו. המלח-פלפל נחמד ומתחזק גם את האלמנט הממכר, למרות שבבחירה בינו לבין בייגלה רגיל או שטוחים, הוא יגיע במקום השלישי. עדיין תסיימו את החבילה, אבל לא תהפכו אותו לבן בית. הבצל מוקפץ והברביקיו הם כבר סיפור אחר ועצוב מאוד. שברי בייגלי עטופים באבקה תעשייתית (ואנחנו בעד אבקות תעשייתיות, באמת) לא נעימה לאצבעות או לפה. והרי מה הוא אחד היתרונות הגדולים של בייגלה על פני ביסלי או במבה? הוא פחות מסריח ומתפורר. אם חטיפים הם רצח, בייגלה הוא הדרך המושלמת להסתיר גופה. אבל מה שיותר מבאס זה שהטעמים חזקים נורא, לא טובים ולא ממכרים ושתי השקיות הגיעו לפח מלאות.

שורה תחתונה: בבמבה בומבה ננוחם. 3 כוכבים למלח-פלפל, 1 לבצל והברביקיו.
מחיר: 7.50-9.90 שקלים לחבילה.

אין תמונה
פסטה דיתליני ריגאטי למרק. במקום שקדי מרק!

פסטה דיתליני ריגאטי למרק, ברילה
איך לא חשבו על זה קודם. זאת התהייה העיקרית שהעסיקה אותנו כשטעמנו את הפסטה המיוחדת למרק של ברילה (אחת משתיים, אגב. יש גם אחת בשם מיסטה). היא קטנטנה ומגוונת בצורותיה, והיא משמחת את הילדים בתוך הקערה בערך כמו שקדי מרק – רק בלי כל השומן, החומרים המשמרים והקמח הלבן. ניסינו אותה במרק מינסטרונה והיא הייתה נפלאה (סוף סוף פסטה שלא בורחת לך מהכף), ואחר כך נענינו לילדים והכנו אותה גם כשלעצמה.

שורה תחתונה: המצאה מקסימה. 5 כוכבים.
מחיר: 7.90-9.00 שקלים לאריזה של 500 גרם.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
נקניקיות עם 40% יותר חלבון. מה זה המרקם הזה?

נקניקיות עם 40% יותר חלבון, עוף טוב
התנצלותנו בפני אחוזי החלבון, שזהו יום חגם, אבל הנקניקיות החדשות של עוף טוב פשוט לא מוצלחות. לפי רשימת המרכיבים יש בהן באמת כמות נאה של בשר עוף, על חשבון השומן שהוא בדרך כלל מרכיב מרכזי במוצרים מהסוג הזה, אבל חוויית האכילה שלהן פשוט לא כיפית. באופן מפתיע, הצבע של הנקניקיות הבריאות-יחסית האלה הוא כתמתם זרחני יותר מהרגיל, אבל הבעיה האמיתית שלהן היא בכלל המרקם – צמיגי ומבאס, עד כדי כך שאפילו הילדים לא הצליחו לסיים נקניקייה שלמה. בטעם הן בסדר – מאוד מלוחות, אבל בסדר. בקיצור, בסך הכל אכזבה.

שורה תחתונה: מרקם מבאס, אבל ממש. 2 כוכבים.
מחיר: 17 שקלים לאריזת 400 גרם.

נביעות פלוס בטעם דובדבן שקד (צילום: פרומרקט דיזיין,  יחסי ציבור )
נביעות פלוס בטעם דובדבן שקד. יו, זה טעים!|צילום: פרומרקט דיזיין, יחסי ציבור

נביעות פלוס בטעם דובדבן שקד
מאז הנביעות אפרסק, מערכת היחסים שלנו עם מים בטעמים הייתה בהידרדרות מתמדת. רוצים להיות מים? תהיו מים. רוצים להיות מיץ? תהיו מיץ. מה זה השטויות האלה להיות גם וגם? והנה, בימים אלה זוכים היחסים שלנו לעדנה מחודשת, והכל בזכות המים בטעם דובדבן שקד. לא יודעים איך זה קרה, אבל המים האלה פשוט באו לנו טוב. הטעם הדובדבני מרומז אך בהחלט נוכח, הגוון השקדי מוסיף משהו שאנחנו לא רגילים למצוא במים בטעמים, והמתיקות היא בדיוק כמו שאנחנו רוצים. אנחנו שתינו אותם קרים בתוספת קרח, אבל אומרים שאפשר גם לחמם אותם לכדי מעין תה.

שורה תחתונה: מרווה וטעים - שתי תכונות שכבר מזמן לא ייחסנו למים בטעמים. 4.5 כוכבים.
מחיר: מ-7.10 שקלים לבקבוק ליטר וחצי.

סדרת עוגיות חדשה, שופרסל  (צילום: דני לרנר,  יחסי ציבור )
העוגיות של שופרסל. טעימות כמו בבית של סבתא|צילום: דני לרנר, יחסי ציבור

סדרת עוגיות חדשה, שופרסל
סדרת העוגיות של המותג שופרסל כוללת עוגיות עם גרגירי סוכר, עוגיות מחיטה מלאה ועוגיות עם שמנת – ואנחנו ניסינו את כולן. עוגיות גרגירי הסוכר היו פשוטות פשוטות אבל טעימות וכיפיות, מסוג העוגיות שהיו מחכות לנו בבית של סבתא בילדותנו; עוגיות החיטה המלאה עדינות וטעימות לאללה, ועוברות בכיף גם אצל ילדים; ועוגיות השמנת אמנם לא שמנתיות בתחושה, אבל הן מצוינות בטעם ובמרקם, ונפלאות לצד כוס תה או קפה. הוסיפו לזה את המחיר הידידותי – וקיבלתם מוצר שהוא ממש לטעמנו.

שורה תחתונה: פשוטות, זולות וטובות. 4 כוכבים.
מחיר: 7.90 שקלים לאריזה של 300 גרם.

מולר סימפלי פרוט 0 אחוז שומן (צילום: סטודיו עדלי,  יחסי ציבור )
מולר סימפלי פרוט. לא אהבנו בכלל|צילום: סטודיו עדלי, יחסי ציבור

מולר סימפלי פרוט 0 אחוז שומן, ללא ממתיקים מלאכותיים
0 אחוז שומן, 59 קלוריות בגביע ופרסומת שהיא חגיגה אחת גדולה – ובכל זאת, המולר החדש ממש לא עשה לנו את זה. למעשה, אחרי כפית אחת ממנו הכרזנו שלא עוד. לא ברור מה יש בו במקום ממתיקים מלאכותיים, אבל טעמו של היוגורט הזה רחוק מאוד מלהרגיש טבעי. הרבה טעם לוואי, בשילוב עם 0 אחוז שומן, זה פשוט לא זה.

שורה תחתונה: בשורה טובה לחולי הסוכרת, אנחנו לא אהבנו. 2 כוכבים.
מחיר: מ-4.90 שקלים לגביע.

אין תמונה
אורביט אוכמניות. תרופה או לא תרופה, זאת השאלה

מסטיק אוכמניות, אורביט
המסטיקים החדשים של אורביט עוררו מחלוקת אצל הטועמים שלנו. מצד אחד היו אלה שנדלקו עליהם, וחזרו בכל הזדמנות לקחת עוד, ומהצד השני אלה שעיקמו פרצוף, אמרו שמדובר בטעם של תרופה והמשיכו ללעוס ברוגזה. מה שכן, אלה וגם אלה הסכימו שהטעם של המסטיקים החדשים נעלם הרבה יותר מדי מהר, ומשאיר אחריו משהו שהביטוי "גומי לעיסה" יושב עליו בול.

שורה תחתונה: טיפה מזכיר תרופה, אבל יש כאלה שאוהבים את זה. מה שכן – הטעם נעלם בטיל. 3 כוכבים.
מחיר: 10 שקלים לבקבוקון, 3 לבליסטר.

שבבי בצל מטוגן, מאסטר שף (צילום: אפרת אשל,  יחסי ציבור )
שבבי בצל מטוגן. ממכר|צילום: אפרת אשל, יחסי ציבור

שבבי בצל מטוגן, מאסטר שף
שבבי הבצל החדשים של המותג מאסטר שף טעימים לאללה. אנחנו לא מרגישים נוח להמליץ לכם לחדול מטיגון בצל, ולכן לא נעשה את זה, רק נגיד לכם שאנחנו הכנסנו אותם לקציצות חוביזה ויצא טעים חבל על הזמן.

שורה תחתונה: זהירות, הם מתנשנשים בשניות, ישר מהקופסה. 4 כוכבים.
מחיר: 13.90 שקלים לאריזת 150 גרם.

אין תמונה
מארז להכנת ריזוטו. אבל למה הפטריות נשארות קשות?

מארז להכנת ריזוטו, חוות תקוע
את אחד הערבים הקפואים של השבועות האחרונים הקדשנו להכנת הריזוטו מהמארז החדש של תקוע. המארז כולל רק שני מוצרים – אורז עגול לריזוטו ותערובת של כמה סוגי פטריות – ועושה רושם ידידותי ונחמד, בטח בהתחשב בשם שיצא לריזוטו, הידוע בהיותו חתיכת דיווה רצינית. ובכן, הכנו את המתכון בדיוק כפי שכתוב על האריזה, וזה באמת היה קל. הבעיה היא שהתוצאה לא הייתה משהו. האורז התקבל אמנם בדרגת אל דנטה מבורכת, אבל גם הפטריות (או לפחות חלקן) יצאו סוג של אל דנטה, באופן שממש אתגר את השיניים וקלקל את ההנאה מהמנה. חוץ מזה הטעם היה פשוט פשוט – קצת כמו רוטב אלפרדו של ימי קפולסקי, וחשנו שאפשר היה לטרוח ולשדרג אותו קצת יותר. אבל זה באמת נסלח.

שורה תחתונה: ריזוטו עם פטריות צמיגיות יכול מאוד לבאס את הבן אדם. 2.5 כוכבים.
מחיר: 14 שקלים לשקית של 275 גרם.

>> בפעם שעברה נשפכנו פה על החריף החדש של כריות