נדמה שכל שנה מחדש מתעורר עניין אחר סביב הקרמבואים. שנה שעברה היה משבר הצמקאו הגדול והגעת מתחרה חדש לזירה, התן-בו המיובא, שבמקום עוגייה או ביסקוויט כלל שכבה דקיקה של ופל. השנה שוב נחת בארץ מתחרה, גם הוא מדנמרק, אבל הסיפור שלו לגמרי אחר.

הקרמבו החדש נקרא AERLI, והוא מיוצר במפעל קטן ומשפחתי בדנמרק, בסחר הוגן. כמו בארץ גם הקרמבו של ארלי הוא פרווה, גם אין בו גלוטן. ציפוי השוקולד מכיל שוקולד בלגי ושבבי פולי קקאו, והקציפה עשויה מביצים אורגניות ומעט וניל (אמיתי כמובן). לישראל כרגע מיובא רק הטעם הקלאסי של הווניל, למרות שבנמרק קיימות לארלי לא מעט גרסאות וטעמים. החסרון הבולט היחיד הוא כאמור, המחיר. 35 שקלים למארז שכולל 4 יחידות (להשוואה: מארז 12 יחידות של תן-בו עולה 20 שקלים).

קרמבו AERLI (צילום: אוכל טוב, mako)
קרמבו AERLI|צילום: אוכל טוב, mako

אבל מעבר למחיר: איך הקרמבו בחדש? טעים מאוד. הציפוי השוקולדי עבה ומתפצח, טעם שוקולדי מריר, עשיר ומרוכז. היעדר תחתית פריכה בצורת ביסקוויט או עוגייה עובר די חלק במקרה הזה, פשוט כי אין בו צורך. הקציפה הפלאפית של הביצים מתוקה במידה מתונה וחוויית האכילה מספקת וכיפית אפילו יותר מהקרמבו המוכר לנו בישראל.

אם נצטרך להמר, קשה לנו להאמין שהצרכנים הישראליים ישלמו ביוקר על גרסה בוטיקית ופיינשמקרית של קרמבו, קינוח שנתפס כמעט אינפנטילי, אבל היה כיף לרגע אחד להרגיש את גרסת המקור. 

קרמבו AERLI. ציפוי שוקולדי עבה (צילום: אוכל טוב, mako)
קרמבו AERLI. ציפוי שוקולדי עבה|צילום: אוכל טוב, mako

ניתן להשיג בטבע קסטל וטיב טעם.